Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 05.04.2010.

09:45

Nikola Grbić igra na SP?

Nikola Grbić sve je bliži odluci da nastupa na Svetskom prvenstvu u Italiji za reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić, po svemu sudeći blizu je odluke da nastupa na Svetskom prvenstvu koje će se održati od 24. septembra do 10. oktobra u Italiji.

Još se nisam definitivno dogovorio sa selektorom Igorom Kolakovićem i predsednikom Aleksandrom Boričićem. Mislim da hoću, normalno, ako Igor računa na mene. Klupske pripreme počinju kada i reprezentativne, tako da mi je, što se toga tiče, svejedno. A i igra se u Italiji, što znači da ne moram da putujem u Argentinu, Brazil ili Japan", ističe Nikola Grbić.

Ideolog igre naše selekcije smatra da bi mladi trebalo da iskoriste Svetsku ligu na pravi način.

"To bi trebalo da bude za njih veliko iskustvo. Svetska lige i jeste veliki poligon za mlade. Imaju priliku da odigraju što više utakmica. Jedini problem je što će zbog putovanja manje da treniraju, što je njima u ovoj fazi neophodno. Plasman na finalni turnir u Argentini bio bi veliki uspeh", smatra Grbić.

Nikoli Grbiću će i ova godina biti trofejna. Sa Kuneom je na finalnom turniru u Mazeiku (Belgija) osvojio Kup CEV. Od evropskih klupskih trofeja nedostaje mu samo Kup izazivača.

Nadam se da će tako i ostati. Jer, ako se borim za taj trofej, to će značiti da je moj klub u Italiji četvrti ili peti. A došao sam da osvojimo „skudeto“ - kaže Grbić.

U reprezentativnoj karijeri nedostaje svetsko zlato. Bio je olimpijski i evropski šampion, najbolji igrač Starog kontinenta...

"Bilo bi divno da se od selekcije oprostim kao svetski prvak. Zaista, bi to, bilo nezaboravno", nada se Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve