Nova vest
Odbojka

Subota, 27.03.2010.

22:42

WL: Radnički ili Vojvodina?

Odbojkaši Crvene zvezde su već izborili plasman u finale Wiener Städtische lige a njihov protivnik će biti poznat posle majstorice između Radničkog i Vojvodine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Aktuelni šampion i ovogodišnji osvajač Kupa Srbije su ostvarili po jednu pobedu na svom terenu i gostovanju, a ko će biti drugi finalista biće odlučeno u nedelju u kragujevačkoj dvorani „Jezero“. Peta utakmica polufinalne serije između Radničkog i Vojvodine počinje u 17 časova.

Iako su sećanja na četvrti duel Radničkog i Vojvodine, u kojem je bilo pregršt preokreta i svega onoga što odbojkašku igru čini magičnom, još uvek sveža, za analize nema vremena. Sve se zaboravlja jer će jedan meč odlučiti ko će ostati u borbi za titulu prvaka Srbije. Za poraženog sezona će biti gotova u polufinalu plej-ofa.

Odigrali smo dobar meč i uspeli da anuliramo brejk naših protivnika iz drugog susreta u Kragujevcu. Sada imamo veliku priliku da završimo posao na našem terenu. Mogli smo da dobijemo četvrti meč u tri seta, ali smo dopustili rivalu da se vrati i da utakmicu učini neizvesnom. To ne sme da nam se dešava, jer sledeći put možda nećemo imati razloga za slavlje. Publika je sigurno uživala u dosadašnjim mečevima Radničkog i Vojvodine. Verujem da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu, a da Novosađani neće biti na nivou dosadašnjih igara iz plej-ofa“, istakao je Milan Ilić, kapiten Radničkog.

Novosađani su propustili veliku priliku, pa će sada sigurno psihološka prednost, i naravno prednost domaćeg terena, biti na strani Kragujevčana. To naravno ne znači da će se Vojvodina predati, već će pokušati ono što nije uspela prošle sezone, da dobije majstoricu u Kragujevcu (tada u finalu plej-ofa).

Propustili smo veliku šansu da sve rešimo na našem terenu i neopisivo mi je žao što nismo uspeli da se pred našim navijačima plasiramo u finale. Odigrali smo veoma dobar meč, uspeli da se vratimo od 0:2 u setovima i kod vođstva u petom setu nismo imali dovoljno koncentracije da završimo započeto. Žao mi je jer se serija seli u Kragujevac. Ništa još nije izgubljeno i pokušaćemo u petom meču da napravimo iznenađenje i da se plasiramo u finale“, rekao je Gabrijel Radić, srednji bloker Novosađana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve