Nova vest
Odbojka

Petak, 26.02.2010.

17:54

Finalni turnir Kupa za vikend

Utakmice Finalnog turnira 45. Kupa Srbije za odbojkaše odigraće se predstojećeg vikenda u maloj sali „Spensa“ u Novom Sadu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Plasman na Finalni turnir izborili su Vojvodina, Crvena zvezda, Radnički iz Kragujevca i Partizan, a te četiri ekipe su do sada osvojile 28 titula pobednika nacionalnog Kupa. Najtrofejnija je Vojvodina, koja je 11 osvajala Kup, Crvena zvezda je osvojila devet trofeja, Partizan sedam, a Radnički jedan. Trofej osvojen prošle godine, takođe u Novom Sadu, brane beogradski crveno-beli.

U prvom meču, koji je na programu u subotu od 18 časova sastaju se domaćin i branilac trofeja. Obe ekipe su željne trijumfa, a u sva četiri meča odigrana u dosadašnjem delu sezone slavila je Crvena zvezda.

Očekivanja su velika, imamo kvalitet i želju da odrbanimo trofej osvojen prošle godine. Dugo smo se spremali i u poslednje vreme nas ništa drugo nije zanimalo osim utakmica koje nas očekuju u Kupu. Daćemo maksimum, ostavićemo srce na terenu, a da li će to biti dovoljno za osvajanje Kupa, videćemo“, rekao je za B92 kapiten Crvene zvezde Tomislav Dokić.

Uprkos tome što su u ovoj sezoni pretrpleli četiri poraza od Zvezde u Vojvodini puni samopouzdanja očekuju Finalni turnir i s velikom željom da osvoje trofej pred svojim navijačima.

Biće teško, ali bi nama mnogo značilo da osvojimo Kup, i zbog publike i zbog nas samih. Zvezdi će biti teško da nas pobedi pet puta zaredom, a mi priželjkujemo iznenađenje“, istakao je srednji bloker Vojvodine Borislav Petrović.

Pobednik susreta između Vojvodine i Zvezde u finalu, koje je na programu u nedelju od 18 časova, će se sastati sa boljim iz duela između aktuelnog šampiona Srbije Radničkog i najprijatnijeg iznenađenja sezone, Partizana, koji počinje u subotu od 20.30 časova.

Imali smo malih problema sa povredama, ali je sad sve došlo na svoje. U Novi Sad smo stigli dan ranije i imaćemo jedan trening, što samo pokazuje koliko smo ozbiljno pristupili takmičenju u Kupu. Nekoliko puta smo slavili protiv Partizana ove sezone, neće biti lako ovoga puta jer je ovo Kup i sve je moguće“, naglasio je srednji bloker šampiona Vladimir Čedić.

S druge strane u crno-belom taboru žele da se pobedom nad Radničkim iskupe za lošije rezultate koje su imali u poslednjih nekoliko nedelja.

Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse da osvoje trofej, ali se Zvezda i Radnički, ipak, ističu. Znamo da će biti teško protiv Radničkog, ali u svojim redovima imamo dvojicu iskusnih igrača Mitrovića i Đorđevića, i dobro smo se spremili. Žrtvovali smo neke rezultate u poslednje vreme upravo da bismo se što bolje pripremili za Kup, a sigurno je da bi sve te poraze nadoknadila pobeda u polufinalu nad Radničkim“, rekao je za B92 korektor Partizana Aleksandar Atanasijević.

Raspored finalnog turnira 45. Kupa Srbije:
subota, 27. februar
Crvena zvezda – Vojvodina u 18.00
Radnički – Partizan u 20.30
nedelja, 28. februar
finale u 18.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve