Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 23.11.2009.

11:59

Žreb za SP odbojkašica u utorak

Žreb za Svetsko prvenstvo 2010. godine u konkurenciji odbojkašica obaviće se u utorak u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na žrebu u Tokiju Srbiju će predstavljati predsednik Odbojkaškog saveza i potpredsednik Svetske odbojkaške federacije (FIVB) Aleksandar Boričić. Žreb će biti poludirigovan, a reprezentacije će biti podeljene u grupe na osnovu plasmana na trenutno važećoj FIVB rang listi. Sada se već zna da će reprezentacija Srbije igrati u A grupi, u Tokiju, sa Japanom i Poljskom.

Na Šampionatu sveta, koji će biti održan od 29. oktobra do 14. novembra naredne godine, igraće 24 reprezentacije, a sistem takmičenja će biti isti kao pre četiri godine.

Domaćin šampionata Japan i Rusija, aktuelni svetski šampion, obezbedili su direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Kroz kvalifikacije, plasman na prvenstvo izborilo je, još osam selekcija iz Evrope (CEV): Srbija, Holandija, Nemačka, Poljska, Italija, Turska, Češka i Hrvatska, pet iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA): Kuba, Dominikanska Republika, SAD, Portoriko, Kanada i Kostarika, iz Azije (AVC) četiri: Kina, Tajland, Koreja i Kazahstan, dve iz Južne Amerike (CSV): Brazil i Peru, kao i dve selekcije iz Afrike (CAVB): Kenija i Alžir.

Za sada poznati sastavi grupa:
A grupa (Tokio): Japan, Srbija, Poljska
B grupa (Hamamacu): Brazil, Italija, Holandija
C grupa (Macumoto): SAD, Kuba, Nemačka
D grupa (Osaka): Kina, Rusija, Koreja

U prvoj fazi Šampionata sveta 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe sa šest timova. Plasman u drugu fazu izboriće po četiri tima, koje će formirati dve grupe sa po osam ekipa. Dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale.

Utakmice na Svetskom prvenstvu igraće se u pet gradova u Japanu. Domaćini će biti: Tokio, Hamamacu, Macumoto, Nagoja i Osaka.

Za organizatora Šampionata sveta 2014. godine kandidovali su se Japan i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve