Nova vest
Odbojka

Petak, 18.09.2009.

15:25

Promenjen sistem takmičenja na SP

Žreb za prvenstvo sveta za odbojkaše, koje će od 28. septembra do 10. oktobra 2010. biti održano u Italiji, obaviće se 28. oktobra u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za titulu prvaka sveta boriće se 24 nacionalne selekcije, a sistem takmičeja je promenjen u odnosu na prethodne šampionate. U prvoj fazi ekipe će biti podeljene u šest grupa, a u drugu fazu će se plasirati po tri najbolja tima iz svake grupe, koji će formirati novih šest grupa sa po tri selekcije.

Plasman u treću rundu izboriće po dve selekcije iz svake grupe, koje će formirati četiri grupe sa po tri reprezentacije. Pobednici grupa u četvrtoj rundi izboriće plasman u polufinale.

Na šampionat sveta direktno su se plasirali domaćin Italija i branilac titule Brazil. Kroz kvalifikacije, plasman je izborilo još sedam selekcija iz Evrope: Srbija, Rusija, Nemačka, Poljska, Češka, Bugarska, Francuska i Španija.

Iz Severne i srednje Amerike igraće Kuba, SAD, Portoriko, Kanada i Meksiko, iz Azije Kina, Australija, Japan i Iran, iz Afrike Egipat, Tunis i Kamerun i iz Južne Amerike Argentina i Venecuela.

Utakmice će se igrati u deset gradova: Torinu, Milanu, Trstu, Veroni, Modeni, Firenci, Ankoni, Rimu, Ređo Kalabriji i Kataniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve