Nova vest
Odbojka

Petak, 04.09.2009.

22:07

Kolaković: Koncentracija za pobedu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković bio je zadovoljan posle pobede nad Češkom sa 3:0 u setovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Napravili smo dobru uvertiru za meč sa Italijom, igrali smo sa mnogo više energije nego protiv Bugara. Imali smo više koncentracije u završnicama prva dva seta, a u trećem smo se potpuno razigrali i dominirali. Povreda Stankovića je hendikep za tim, ostajemo na dvojici srednjaka, ali Gerić je bio odličan i nadam se da će sve biti u redu", izjavio je Kolaković.

Primač Bojan Janić bio je posebno srećan jer je Srbija trijumfovala maksimalnim rezultatom:

"Počeli smo meč malo stegnuto, što je verovatno posledica poraza od Bugarske. Mislim da smo u nekim trenucima ipak našli svoju igru, ličli smo na onu ekipu kloja je igrala dobro u poslednje 2-3 godine. Ovo je važna pobeda, pogotovo maksimalnim rezultatom jer ko zna šta set-količnik može da znači", izjavio je Janić i najavio sledeći meč sa Italijanima:

"Igrali smo sa njima na turniru u Poljskoj, izgubili smo 3-2, a nije bilo Nikole Grbića. Odmorićemo se i mirne glave i sa ogromnom željom idemo na Italijane. Biće vrlo uzbudljiva utakmica jer je i njima i nama neophodna pobeda".

Ljuban Martinović, doktor srpske reprezentacije, još ne zna stepen povrede Dragana Stankovića.

"Stanković je pri doskoku istegao primicač desne noge i osetio je jak bol. Posle nekoliko trenutaka bilo je malo bolje, ali tek posle dodatnih pregleda znaćemo ozbiljnost povrede".

Kapiten Nikola Grbić smatra da je utakmica sa Česima neuporedivo bolje odigrana nego prva sa Bugarima.

"Znali smo da moramo da dobijemo i to je predstavljalo određeni pritisak. U prethodih 10-15 godina imali smo problema sa Česima, ali smo na sreću uvek dobijali. Osećam da smo se danas više trošili, bili emotivniji i da će nam ovaj meč podići nivo forme", kaže Grbić i dodaje:

"Ako izgubimo od Italijana, šanse za prolaz u polufinale su nam ravne nuli. Ne smemo da se zavaramo činjenicom da su izgubili od Bugarske, biće vrlo težak meč, ali idemo na pobedu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve