Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 03.09.2009.

18:40

Poraz odbojkaša na startu EP

Odbojkaška repezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstva u Turskoj od selekcije Bugarske posle taj brejka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izabranici Igora Kolakovića su dva puta imali po set prednosti, ali su Bugari imali više nerava u završnici i dobili meč rezultatom 3:2, po setovima 21:25, 25:17, 19:25, 25:22, 15:11. U petak Srbija igra sa selekcijom Češke, a u nedelju sa Italijom. Za plasman u drugu fazu našem timu, koji sada ima jedan bod i poen-količnik 0,952, potrebna je bar jedna pobeda.

Srbija je meč sa Bugarima, pred oko 550 gledalaca, počela veoma dobro i tokom celog prvog seta imala prednost, koju je rival u finišu smanjio na 21:23, ali bliže nije uspeo da priđe.

Na početku drugog seta srpski odbojkaši su ponovo u prednosti, ali Bugari serijom stiču vođstvo, koje će do kraja seta konstantno uvećavati.

Treći set ponovo pripada srpskom timu, koji u finišu uspeva da napravi ubedljivu razliku.

Četvrti set bio je najdramatičniji, igralo se poen za poen do samog finiša, a naša selekcija propustila je priliku da se odlepi. Bugari to koriste da izbore taj-brejk.

Već na startu odlučujućeg seta psihološka prednost Bugara stečena dobrom završnicom četvrtog perioda, zeleni vode 4:1 i do promene strana konstantno čuvaju razliku. Poslednju priliku naša ekipa imala je na 9:8, ali posle toga su istočni susedi ponovo pojačali i odmakli se na nedostižnih 14:10. Do pobede su Bugari stigli drugom meč-loptom, zahvaljujući lošem servisu Nikole Kovačevića. Duel je trajao 111 minuta.

Prvog dana turnira biće to jedini meč u grupi D. U petak Srbija igra sa Češkom, u meču koji bi morala da dobije, da ne bi došla u situaciju da opstanak na turniru traži protiv Italijana u nedelju.

Drugi dan od 14 časova otvaraju Italija i Bugarska, a Srbija i Češka sastaju se od 19 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve