Nova vest
Odbojka

Subota, 18.07.2009.

22:50

SL: Pobeda za kraj grupne faze

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila grupnu fazu Svetskoj lige, pošto je u Beogradu u drugoj utakmici šestog vikenda savladala Južnu Koreju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski odbojkaši su do osme pobede došli rezultatom 3:1, po setovima 23:25, 25:17, 25:21,25:22, i zauzimaju prvo mesto u grupi B, iako im to ne znači ništa u takmičarskom smislu, pošto je Odbojkaškom savezu Srbije povereno domaćinstvo zavrsnog turnira.

Šest najboljih svetskih selekcija će se od srede, 22. jula, pa do nedelje, boriti za titulu šampiona ovogodišnje Svetske lige, a pored Srbije, za sada je još Brazil obezbedio učešće, dok će ostali učesnici biti poznati posle poslednjih mečeva grupne faze.

„Mislim da je ovo bila kvalitetnija utakmica nego u Nišu, dosta stvari smo odigrali mnogo bolje, kao i Koreja, sa manje grešaka i tokom celog meča nas je držala u neizvesnosti, jer nijednog momenta nismo bili do te mere bili u vođstvu da bi mogli da se opustimo i kažemo da je set dobijen“, rekao je tehničar i kapiten nacionalnog tima Srbije Nikola Grbić,

„Moram da kažem da je to bio jedan odličan trening i priprema za finalni turnir, ali smo možda u glavi već negde bili u razmišljanjima s kim i kako treba da igramo, jer rezultatski ova utakmica nije imala značaj. Drago mi je što ove utakmice moraju da se igraju, iako je jako teško, i drago mi je što smo jednu utakmicu u tom smislu odigrali tako dobro i pobedili“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve