Nova vest
Odbojka

Nedelja, 12.07.2009.

14:44

Kolaković: "Važna pobeda"

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković ocenio je da je pobeda nad selekcijom Argentine u drugoj utakmici petog vikenda Svetske lige veoma važna.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

On smatra da će ovaj trijumf doprineti jačanju pobedničkog duha pred finalni turnir koji se od 22. do 26. jula održava u Beogradu. "Posle poraza u prvoj utakmici od 3:1 i lošeg početka drugog meča, ostvarili smo izuzetno važnu pobedu, koja nas hrabri pred ulazak u šesti vikend i potom finalni turnir Svetske lige", izjavio je Kolaković.

Sledećeg vikenda na redu su dva meča protiv Južne Koreje, 17. jula u Nišu i dva dana kasnije u Beogradu, a potom sledi završnica 20. Svetske lige.

"Predstojeći mečevi biće uvertira za finalni turnir u Beogradu. To će biti dobra prilika da se puiblika 'zagreje', a mi da takmičenje po grupama završimo na prvom mestu", poručio je Kolaković.

Korektor Saša Starović istakao je da je "zajedništvo" bilo presudan faktor u pobedi nad selekcijom Argentine.

"Uspeli smo da održimo zajedništvo i u najtežim trenucima, kada smo gubili sa 1:0 i 2:1 u setovima. Naša najveća snaga je poverenje koje imamo jedni u druge", rekao je Starović.

Srednji bloker Marko Podraščanin dodao je da je pobeda izvojevana "uprkos sudijskoj nepravdi".

"Proradio je servis, a samim tim je i odbrana počela da funkcioniše bez problema. U osnovi naše pobede su, ipak, bili borbenost i inat", zaključio je Podraščanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve