Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 14.05.2009.

18:29

Poštar otkazao učešće u LŠ

Poštar 064, šampion Srbije u konkurenciji odbojkašica, otkazao je učešće u Indesit Ligi šampiona sledeće sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klub koji je prethodnih godina dominirao ženskom odbojkom u Srbiji, zbog teške finansijske sitacije odlučio se prijavi za učešće u GM Kapital Kupu izazivača, ali će prvak Srbije morati da sačeka slobodno mesto i odluku Komisije za Evropske kupove CEV o učešću u najmlađem Kup takmičenju CEV.

Prethodnih dana je takođe najavljeno da će većina igračica koje su činile okosnicu tima napustiti klub. Među njima su Ana Antonijević, Aleksandra Petrović i Silvija Popovič, dok postoji mogućnost da će još nekoliko igračica doneti istu odluku.

Pored četvrte titule u tek završenoj sezoni odbojkašice poštara su osvojile i nacionalni Kup, ali su i imale uspešno učešće u Ligi šampiona, koju su završile plasmanom među najboljih 12 ekipa na 'starom kontinentu'.

Odbojkaški savez Srbije poslao je u četvrtak Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji (CEV) i ostale prijave za učešće klubova iz Srbije u Evropskim kupovima u narednoj sezoni. Naredne sezone Srbiju će predstavljati četiri ekipe u konkurenciji odbojkaša i četiri ili pet klubova u konkurenciji odbojkašica.

U Kupu CEV, u konkurenciji odbojkašica, Srbiju će predstavljati Crvena zvezda i Dinamo Azotara iz Pančeva, a u GM Kapital Kupu izazivača igraće Spartak Azotara iz Subotice i TENT iz Obrenovca.

Radnički Credy banka iz Kragujevca, aktuelni prvak Srbije, potvrdio je učešće u Indesit Ligi šampiona za sezonu 2009/2010 u konkurenciji odbojkaša. U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša, Srbiju će predstavljati osvajač Kupa Crvena zvezda, a u GM Kapital Kupu izazivača igraće NIS Vojvodina iz Novog Sada i Ribnica iz Kraljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve