Nova vest
Odbojka

Utorak, 12.05.2009.

18:01

Priznanja Antonijevićevoj i Iliću

Ana Antonijević iz Poštara 064 i Milan Ilić iz Radničkog Kredi banke proglašeni su za najbolju odbojkašicu odnosno odbojkaša u aprilu u Viner štefiše ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Istovremeno, Antonijevićeva i Ilić su proglašeni i za najbolje igrače (MVP) finalne serije plej – ofa domaćeg prvenstva. Poštar 064 osvojio je četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije, dok je Radnički prvi put u svojoj istoriji osvojio trofej prvaka Srbije.

„Drago mi je što smo kao ekipa ispoštovale ono što je traženo od nas, da odbranimo duplu krunu i napravimo što bolji rezultat u Ligi šampiona. Uspele smo u tome. To što sam MVP finala ne bi mi značilo mnogo da ekipa nije igrala tako dobro, da nije bilo saigračica koje su me podržale, pomogle da izađem kao najbolji pojedinac“, rekla je Ana Antonijević, sada već standardna reprezentativka Srbije.

Milan Ilić je u karijeri nekoliko puta gubio u finalima plej-ofa, sa različitim timovima. Ipak, sa Radničkim je, kako je sam to ranije rekao, dostigao vrhunac karijere, a potvrda toga je i vredno priznanje koje je iskusni tehničar dobio.

„Svaki put kada igrač dobije individualnu nagradu ispravno je reći da je to zasluga celog tima. Da igram tenis rekao bih da je zasluga samo moja. Zato kažem da nagrada nije samo moja jedino, pa moram da se zahvalim što sam izabran između dvanaest igrača. Svi smo bili jednako dobri, a u finalnoj seriji smo bili i najbolji. Ovo je zasluga i Crvenih đavola, najboljih i najvatrenijih navijača u Srbiji i grada Kragujevca. Pored svega što nas je pratilo ove sezone, u polufinalnoj i finalnoj seriji zaslužili smo titulu“, izjavio je Ilić.

Svi laureati u sezoni 2008/09:

Odbojkašice:
Oktobar – Ivana Nešović (Crvena zvezda)
Novembar – Dušanka Karić (Dinamo Azotara)
Decembar – Jovana Vesović (Poštar 064)
Januar – Sanja Bursać (Poštar 064)
Februar – Jovana Vesović (Poštar 064)
Mart – Stefana Veljković (Crvena zvezda)
April – Ana Antonijević (Poštar 064)

Odbojkaši:
Oktobar – Radosav Dojčilović (Smederevo)
Novembar – Konstantin Čupković (NIS Vojvodina)
Decembar – Tomislav Dokić (Crvena zvezda)
Januar – Tomislav Dokić (Crvena zvezda)
Februar – Nikola Gjorgiev (Radnički KB)
Mart – Miloš Vemić (NIS Vojvodina)
April – Milan Ilić (Radnički KB)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve