Nova vest
Odbojka

Petak, 24.04.2009.

12:16

Boričić: "Huligani nisu dobrodošli"

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izjavio je da huligani nisu dobrodošli na odbojkaškim mečevima posle incidenta u Novom Sadu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vojvodina je u četvrtak u okviru finalne serije Viner Štediše lige Srbije dočekala kragujevački Radnički, pobedila sa 3:1 i smanjila zaostatak u seriji na 1:2. Ipak, utakmica će ostati upamćena po incidentu u drugom setu, kada su navijači gostiju u želji da se sukobe sa navijačima Vojvodine uleteli na teren i potukli se sa policijom.

Meč je nastavljen tek kada je ispražnjen deo tribina na kojoj su bili gosti.

"Nasilna dešavanja jednostavno ne pripadaju odbojci. Želimo da se utakmica odlučuje isključivo na terenu, da se koncentracija usmeri na bodrenje svog kluba, a ne da se negativna energija ispoljava na protivniku. Želimo da lica na našim utakmicama budu nasmejana i vesela, a da se oni koji na tribine dolaze samo da bi pravile probleme okanu odbojke", naglasio je predsednik OSS.

Boričić je najavio da će klubovi morati da snose odgovornost.

"Veoma je teško reći nešto konkretno, pošto nisam još video šta se tačno desilo, ali je sigurno da će odgovorni morati da budu kažnjeni. Nadležni organi će ispitati situaciju i odlučiti o kazni. Zvaničnici oba kluba sada treba da smire strasti kod navijača. Ne treba nam revanšizam. Klubovi u ovakvoj situaciji nisu direktni krivci, ali moraju da snose neku odgovornost, posebno ako oni dovode navijače organizovano", dodao je Boričić.

Predsednik OSS je, ipak, istakao da ugled srpske odbojke neće biti narušen zbog dešavanja u Novom Sadu.

"Neće ovo narušiti imidž odbojke, koja se igra u mnogim gradovima Srbije i nije isključeno da se nešto ovako desi. Mora da se vidi kako je do svega ovoga došlo. Pred sledeću utakmicu sigurno će biti upozorenja za navijače", rekao je Boričić.

Naredna utakmica serije igraće se takođe u Novom Sadu u nedelju u 19 sati. Eventualna "majstorica" u dvorani Jezero u Kragujevcu zakazana je za četvrtak, 30. aprila.

Povređeno sedam policajaca i dva navijača

Sedam policajaca i dva navijača zadobili su lakše telesne povrede u sukobu navijača u toku odbojkaške utakmice novosadske NIS Vojvodine i kragujevačkog Radničkog, u Sportskom poslovnom centru "Vojvodina", saopštila je u petak novosadska policija.

Kod rezultata 22:18 u drugom setu za Radnički, došlo je do velikog incidenta koji je nezapamćen na odbojkaškim utakmicama. Oko 50 navijača iz Kragujevca preskočilo je ogradu istočne tribine i na terenu se fizički obračunalo sa policijom i redarima, kao i s domaćom publikom na zapadnoj tribini, što je izazvalo prekid utakmice od oko 25 minuta.

Prema izveštajima reportera sa lica mesta, policiji je trebalo više od pet minuta da dođe na teren i krene da smiruje situaciju. Utakmica je nastavljena kada su navijači Radničkog, njih oko 150, sprovedeni iz hale u autobuse i u pratnji policije prevezeni u Kragujevac.

Kako se navodi u saopštenju, policija radi na identifikaciji lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira na toj sportskoj priredbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve