Nova vest
Odbojka

Nedelja, 15.03.2009.

21:49

Zvezda bolja od Vojvodine

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu rezultatom 3:1 (25:22, 25:16, 22:25, 25:17) u drugom meču polufinalne serije Wiener lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je tom pobedom izjednačila na 1-1 u seriji, koja se sada seli u Novi Sad. Treći meč igraće se u četvrtak, a četvrti u subotu. Ako obe ekipe ostvare po jednu pobedu, majstorica će se odigrati u Beogradu. U drugoj polufinalnoj seriji Radnički i Ribnica ostvarili su do sada po jednu pobedu.

Za razliku od prethodna dva meča, u kojima je Vojvodina bez ikakvih problema dolazila do pobeda u Šumicama, beogradski crveno-beli ovog puta su dominirali i zasluženo stigli do izjednačenja u seriji. Zvezdi je proradio servis, koji u petak uopšte nije funkcionisao, dok su Novosađani imali mnogo problema sa prijemom. Vojvodina je bila bolja u bloku, ali su se i Beograđani znatno popravili u tom elementu igre u odnosu na prvu utakmicu.

U Zvezdinim redovima istakli su se kapiten Tomislav Dokić sa 26 poena, primači Jovan Ćulafić sa 15 i Miloš Terzić sa deset poena, kao i libero Filip Vujić. Kod Vojvodine najbolji je bio Petar Čurović sa 23 poena.

"Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi. Nadam se da smo se vratili u igru i da ćemo u Novom Sadu pokazati kvalitet i ostvariti bar jednu pobedu, pa i ako bude potrebno, da se serija odluči u Beogradu. Zaustavili smo napadače Vojvodine i prijem smo podigli na viši nivo, pa nam je bilo lakše i zasluženo smo slavili", rekao je Miloš Terzić, primač aktuelnog šampiona Srbije Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve