Nova vest
Odbojka

Petak, 09.01.2009.

15:38

Kadetkinje na Evropskom prvenstvu

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Holandiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u trećem kolu kvalifikacionog turnira A grupe u ukrajinskom Harkovu pobedila selekciju Bugarske rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:19, 25:19, posle 69 minuta igre. Naš tim izborio je plasman na osmo EP u Roterdamu kolo pre kraja, bez obzira na rezultat poslednjeg meča sa domaćom selekcijom Ukrajine.

"Rival je pružio jak otpor, ali smo mi ipak dali svoj maksimum i zasluženo slavili. Sutra nas očekuje najteži ispit u Harkovu, protiv domaćina Ukrajine, ali kao i do sada, verujem da možemo do pobede", objasnila je Sara Klisura, primač plavih kadetkinja.

"Zadovoljna sam igrom, iako smo na moment bili pomalo nervozni. To je možda i logično, jer su devojke bile svesne važnosti meča. Raduje što je i ova utakmica pokazala da delujemo kao tim i da na raspolaganju imamo 12 kvalitetnih igračica. Meč protiv Ukrajine je borba za prvo mesto u grupi. Domaćin ima izuzetno kvalitetan sastav, ali uzdam se u naš blok. Takođe, posebnu pažnju ćemo obratiti na prijem servisa, jer Ukrajinke imaju odličan servis. U svakom slučaju naš cilj je pobeda", naglasila je Marijana Mirosavljević, prvi trener kadetkinja Srbije.

Kadetkinje Srbije će u četvrtom kolu igrati protiv Ukrajine od 16.30 časova po našem vremenu.

Plasman na EP, koje će se odigrati od 4. do 9. aprila u Roterdamu, u Holandiji, izborili su Nemačka, šampion Evrope 2007. i Holandija, domaćin šampionata, a pridružiće im se po dve najuspešnije reprezentacije iz pet kvalifikacionih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve