Nova vest
Odbojka

Nedelja, 27.07.2008.

18:02

SL: Rusiji bronzana medalja

Odbojkaši Rusije osvojili su bronzanu medalju na završnom turniru 19. Svetske lige u Rio de Žaneiru.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Oni su u meču za treće mesto savladali domaću ekipu Brazila sa 3:1 po setovima 25:23, 25:19, 23:25, 25:19. To je jedanaesta medalja za selekciju Rusije u Svetskoj ligi, a šesta bronzana. Odbojkaši Brazila ostali su bez odličja prvi put još od 1998. godine. Najbolji u pobedničkom timu bio je Maksim Mihajlov sa 21 poenom. Najefikasniji kod Brazilaca bili su Dante sa 18 i Žiba sa 17 poena.

Igrači Rusije imali su šansu da završe meč ranije, ali su u trećem setu ispustili prednost od pet poena. Činilo se da se Brazilci vraćaju u meč uz sjajnu podršku domaćih navijača. Međutim, Rusi su odlično igrali u četvrtom setu i brzo stekli veliko vođstvo.

Odbojkaši Brazila su mnogo grešili i nisu izdržali pritsak protivničkih igrača koji su bili predvođeni Mihajlovim. Domaći igrači su pokušali u finišu meča da preokrenu rezultat ali su Rusi čuvali prednost od pet, šest poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve