Nova vest
Odbojka

Subota, 26.07.2008.

19:45

SL: Srbija silovito do finala!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, koje se u nedelju igra u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u polufinalu pobedila Rusiju u tri seta - 25:19, 25:19, 25:23. Ekipa Igora Kolakovića nije izgubila nijedan set u dosadašnja tri meča na završnom turniru, a za prvi naslov u Svetskoj ligi igraće sa nacionalnim timom SAD, u nedelju od 17.30 po našem vremenu.

Srbija je u polufinalu izašla na teren posle šokantne pobede Amerikanaca nad Brazilom, ali nije dozvolila novo iznenađenje.

U prva dva seta naši igrači dominirali su, baš kao i u prethodnim utakmicama u hali Markananzinja.

Treći set počeo je odlično za Ruse, koji su imali i četiri poena prednost i odneli jedan poen više na drugi tehnčki tajm aut.

Ipak, srpski tim uspeo je da uspostavi kontrolu i održi perfektan skor, ponovo završavajući posao za manje od 75 minuta efektivne igre.

U nedelju srpsku ekipu očekuje treće finale Svetske lige u prethodna dva slučaja naš tim gubio je od Brazila – u Madridu 2003. bilo je 3:2, u meču koji je proglašen za najbolji u istoriji, dok je dve godine kasnije u Beogradu naš tim dobio prvi, a Brazlici preostala tri seta.

Primač Bojan Janić izjavio je posle meča da su i naši igrači bili iznenađeni novim ubedljivim trijumfom.

"Nismo očekivali da ponovo pobedimo Rusiju 3:0. Sve tri utakmice odigrali smo na visokom nivou i tokom sva tri meča smo pokazali najveći nivo koncentracije ", rekao je Janić odmah posle meča.

U finalu našu ekipu očekuje ameički tim, protiv kojeg je na startu ostvarena ubedljiva pobeda.

"Očekivali smo finale protiv Brazila. Amerikance smo dobili pre tri dana 3:0. Ovog puta neće biti tako lako".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve