Nova vest
Odbojka

Sreda, 23.07.2008.

19:42

Sjajna pobeda srpskih odbojkaša

Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom počela je završni turnir Svetske lige u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u prvom kolu, u dvorani Žinasio do Marakananzinjo, pobedila selekciju SAD rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:19, 25:17. Srbija je za samo 70 minuta stigla do velikog trijumfa i došla na korak od plasmana u polufinale. U četvrtak je Srbija slobodna, a u petak se sastaje sa selekcijom Poljske.

Amerikanci su samo u prvom setu pružili ozbiljniji otpor raspoloženoj srpskoj ekipi, koja je krenula u postavi Grbić, Miljković, Bjelica, Kovačević, Nikić, Podraščanin, uz libera Samardžića. Kovačevića će ubrzo zameniti raspoloženi Bojan Janić, a u svakom setu priliku je dobijao još i Bojović.

U prvom setu Amerikanci su vodili 18:14, ali je ulazak Janića konsolidovao igru, Srbija je osvojila 9 od sledećih 12 poena, a u finišu imala više koncentracije i povela 1-0.

U drugom i trećem setu neizvesnosti nije bilo – Amerikanci su u oba seta parirali samo do prvog tehničkog tajm auta, posle čega bi prednost našeg tima rutinski rasla. U drugom setu naša selekcija imala je u jednom trenutku sedam poena prednosti, a u trećem čak 9 poena razlike.

Srbija: Kovačević 1, Bojović, Bjelica 9, Janić 7, Petković, Samardžić (libero), Grbić 5, Nikić 9, Gerić, Miljković 16, Starović, Podraščanin 10.

SAD: Bol, Runi, 2, Li 7, Lamburn (libero), Pridi 9, Milar 5, Salmon 3, Hof, Stenli 10, Hansen, Gardner 1, Tuzinski 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve