Nova vest
Odbojka

Petak, 28.03.2008.

13:38

600.000 evra za odbojkašice Zvezde

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaški klub Crvena zvezda potpisao je u petak sponzorski ugovor sa konzorcijumom koji sačinjavaju Silver Lejk, Droga Kolinska, Soko Štark i Grand Kafa. U naredne tri godine taj konzorcijum će uložiti 600 hiljada evra u žensku ekipu Crvene zvezde, koja je sredinom marta osvojila treće mesto u Kupu CEV.

Zvezda ima sjajnu generaciju mladih odbojkašica, od koje mnogo očekujemo“, rekao je Slobodan Vučićević, predsednik konzorcijuma. „One su već postigle veliki uspeh, ali očekujemo još više od njih. Ovaj ugovor je, sa strane kompanija koje vodim, izraz dobre volje da se razvija sport u Srbiji, ali i društveno-korporativne odgovornosti. Divno je bilo 15. i 16. marta u Pioniru gledati kako mlada ekipa Crvene zvezde, sa devojkama od 18 ili 19 godina, uspešno nosi sa najboljim timovima u Evropi“.

Ključni problem srpskog sporta u ovom veku je rani odlazak najboljih igrača i igračica u inostranstvo, što odlično znaju u Crvenoj zvezdi, koja je u poslednjih pet godina ostala bez dve kompletne trofejne generacije.

Moja želja je da naši najbolji sportisti ostanu u Srbiji. Svakog meseca odlaze najbolji sportisti, a ovaj ugovor će doprineti da sjajna generacija koju ima Zvezda ostane u Srbiji, da vredno treniraju i ostvare još bolje rezultate. Verujem u odbojku u Srbiji, u stručni tim, sposobnosti i talenat. Nadam se da je ovo ulog u budućnost, dobar primer kako da Srbija pokaže da ima vrhunski sport, koji je u stanju da se takmiči sa najboljima u Evropi“, rekao je Vučićević, koji je predsednik sportskog društva Crvena zvezda.

Aleksandar Boričić, predsednik OS Srbije i OK Crvena zvezda, ocenio je da će sponzorski ugovor imati veliki značaj za budućnost odbojke u Srbiji.

Ja sam jako dugo u odbojci, ali je ovo prvi put da imamo saradnju sa kompanijama, koje žele da ulažu u budućnost našeg sporta. Ne govorimo o čisto sponzorskom ugovoru, o donaciji ili pomoći, nego o ulaganju. Nadam se da će nas ovakva vrsta ulaganja podstaći da postižemo još bolje rezultate, da u odbojku dovedemo hiljade dece koja će biti budućnost Zvezde i srpske odbojke“.

Boričić ukazuje na to da Crvena zvezda ima izvanrednu mladu generaciju, koja bi mogla da ostvari sjajne rezultate, ako ostane na okupu.

Nadam se da će ova generacija, izuzetno kvalitetna, dobra, vredna, stručno vođena, postići još veći uspeh od ovog koji je postigla. Medalja na evropskom klupskom takmičenju za mladu ekipu Crvene zvezde, bez stranaca i visokih ulaganja, je veliki rezultat. Ono što bih pre svega želeo je da se zadrži ova atmosfera, da sa ženskom, a ubrzo i muškom ekipom, stvorimo Zvezdin odbojkaški pokret, koji bi doprineo da Srbija nastavi da postiže sjajne rezultate na reprezentativnom nivou“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve