Nova vest
Odbojka

Utorak, 08.01.2008.

15:56

Odbojkaši bolji od Finske 3:0!

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Odbojkaši Srbije savladali su Finsku sa 3:0 (26:24, 25:23, 25:18) u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Pekingu. "Plavi" su tako uspešno startovali na turniru u Izmiru, pobedom nad četvrtom reprezentacijom sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Rusiji. Naredni meč Grupe B Srbija će igrati sa Nemačkom, u sredu od 18.00 sati.

Selekcija Finske, koja je bila polufinalista prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, pružila je jak otpor srpskom timu, posebno u prva dva seta. Iako je delovalo da je Srbija kontrolisala rezultat, Finci su uspevali da učine oba seta neizvesnim, pre svega zahvaljujući odličnim servisima.

U trećem setu tim Srbije je delovao sigurno, pa je taj deo igre i najubedljivije dobio - 25:18.

Korektor Srbije Ivan Miljković bio je najbolji poenter, sa 20 poena, a sledili su ga blokeri Andrija Gerić, sa 10, i Marko Podraščanin, sa devet poena.

U postavi Srbije koja je igrala današnji meč bili su još kapiten i tehničar Nikola Grbić, libero Marko Samardžić i primači Bojan Janić i Nikola Kovačević. U igru je ulazio i Miloš Nikić.

Posle duela sa Nemcima, u Grupi B Srbiju još očekuje domaćin Turska. Prve dve selekcije iz grupe plasiraće se u polufinale. Samo pobednik finalnog meča, koji će se igrati 13. januara, izboriće plasman na OI.

Ukoliko Srbija ne uspe da pobedi na turniru u Izmiru, imaće još jednu šansu da izbori "olimpijsku vizu" - na jednom interkontinentalnom turniru kasnije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve