Nova vest
Odbojka

Utorak, 28.08.2007.

20:41

Trijumf Srbije u Veroni

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu u prvom prijateljskom meču sa Italijom. Srbija je u utorak uveče savladala Italiju sa 3:2, po setovima 25:22, 18:25, 21:25, 26:24 i 25:16, posle 98 minuta igre. Utakmicu u Veroni posmatralo je 600 gledalaca.

Srbija: Kovačević, Bjelica, Janić (18), Petković, Boškan (5), Stanković, Samardžić, Grbić (9), Nikić (8), Gerić (10), Starović (22), Podraščanin (16). Treneri: Igor Kolaković i Željko Bulatović.

Italija: Mastranđelo (9), Matera (1), Vermiljo (3), Farina, Paparoni (8), Ćizola (9), Savani (6), Tenkati (7), Martino (3), Peracolo (3), Fei (28), Semencato (2), Vićini, Sala (4), Černič. Treneri: Đanpaolo Montali i Mario Mota.

Srbija je ostvarila pobedu u Veroni u meču u kome se igralo poen za poen tokom prva četiri seta, do završnice. U petom setu, izabranici Igora Kolakovća su već na početku stekli prednost, koju su čuvali do kraja. Plavi su meč u Veroni odigrali bez Ivana Miljkovića, koji se požalio na lakšu povredu leđa. Nikola Kovačević i Dragan Stanković su bili u sastavu tima, ali nisu igrali – Kovačević zbog povrede kolena, a Stanković zbog prehlade.

Pobeda svakako prija, ali još više činjenica da smo imali dobar prijem i servis, kao i povezivanje ova dva elementa sa odbranom. Možda smo nešto slabiji bili u bloku, ali to nije zabrinjavajuće. Naravno, bilo je i grešaka, tako da ćemo imati šta da ispravljamo u igri i u narednom meču. Ivan Miljković nije igrao, ali na sreću nije ništa ozbiljno u pitanju. Kovačević i Stanković su bili u sastavu, ali nisu igrali. Verujem da će sva trojica biti spremni za drugu utakmicu. Nama je ovde, pored utakmica, cilj i da radimo po našem programo, što i činimo, tako da sam siguran da će ovo biti korisna turneja“, naglasio je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.

Druga utakmica između Srbije i Italije odigraće se u četvrtak, 30. avgusta od 19 časova u Ređo Kalabriji. Plavi se iz Italije vraćaju u petak, 31. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve