Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 05.07.2007.

15:48

Beograd OPEN 2007 počinje u petak

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Beogradu, na Adi Ciganliji, od petka do nedelje biće održan Trofej Beograda u odbojci na pesku u muškoj kategoriji, na kome će učestvovati 50 ekipa. Na konferenciji za novinare u Beogradu, predsednik Udruženja profesionalnih bič volej igrača Srbije Slobodan Kovač pozvao je Beograđane da od petka do nedelje dolaze na novi stadion za odbojku na pesku na Adi.

Prema Kovačevim rečima, na turniru će učestvovati domaće i tri ekipe iz inostranstva, iz Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, parovi koje su šampioni svojih zemalja. Rumuni su i prvaci Balkana.

"Ovo je veliki korak za bič volej u Srbiji. Uspeli smo zahvaljujući upravi Beograda i Ade. Nadamo se da će to pokrenuti ovaj sport kod nas", kazao je Kovač.

Podsećajući da je bič volej među izuzetno popularnim sportovima u svetu, Kovač je rekao da Udruženje radi na popularizaciji tog sporta i u Srbiji. "Poznato je da smo talentovani za sve sportove sa loptom. pa nema razloga da tako ne bude i sa odbojkom na pesku", rekao je Kovač.

Prema njegovim rečima, Odbojkaški savez Srbije je stao iza Udruženja i pomoći će da se bič volej u Srbiji razvija.

"U ovom trenutku mi, nažalost, nismo ni na evropskom nivou. Moramo da pronađemo kvalitetan par koji će želeti da se posveti ovom sportu, da ih pošaljemo u Brazil da treniraju sa najboljim. Počećemo i sa školama bič voleja", kazao je Kovač.

Kovač je dodao da su i turniri kao što je Trofej Beograda važni jer služe i za selektiranje najboljeg para, koji bi trebalo da napravi i korak na međunarodnoj sceni i u popularizaciji bič voleja u Srbiji.

Na konferenciji je saopšteno i da će ove godine prvi put Trfej Beograda biti registrovan kao Otvoreno prvenstvo Beograda, a da će u septembru biti i u zvaničnom kalendaru Evropske odbojkaške konfedederacije.

Promoteri Trofeja Beograda u odbojci na pesku su reprezentativka Anja Spasojević i reprezentativac Bojan Janić. Iako se profesionalno bave dvoranskom odbojkom, oboje su ljubitelji bič voleja i nadaju se nepretku tog sporta u Srbiji.

"Ovaj sport je izuzetno popularan u svetu, i ja se zaista nadam da će i tako biti i kod nas", rekla je Spasojevićeva.

Janić je istakao da mu je drago što je u prlici da promoviše takmičenje u bič-voleju u Beogradu. "Nadam se da će od sutra do nedelje na Adi biti puno ljudi koji će moći da se uvere u atraktivnost i lepotu bič voleja", kazao je Janić.

Nagradni fond Trofeja Beograda je 160.000 dinara, koje će podeliti prvih osam parova. Organizatori su OSS, Javno preduzeće Ada Ciganlija, Sekretarijat za omladinu i sport Beograda i Udrženje igrača bič voleja.

U petak su na programu kvalifikacije na dva terena stadiona na Adi, u subotu je glavni turnir sa 16 ekipa, sa po 12 mečeva na dva terena. U nedelju će se igrati četvrtfinala, polufinala, meč za treće mesto i finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve