Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 25.06.2013.

19:10

Velimiru treće zlato, Čabi bronza

Srpski plivači nastavili su sa sjajnim rezultatima i poslednjeg dana takmičenja na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Velimir Stjepanović je dominaciju nastavio trećim zlatom, ovog puta na 200 metara delfin.

Drugu medalju u sredu Srbiji je doneo Čaba Silađi, koji je bio treći na 50 metara prsno. Silađi prethodno nije nastupio u disciplini 100m prsno zbog akutne upale slepog creva zbog koje je proveo i noć u bolnici.

Čaba Silađi je do bronzanog odličja došao isplivavši deonicu za 27.93 sekunde. Najbrži je bio Slovenac Damir Dugonjić (27.63), a drugi je bio Italijan Andrea Tonijato (27.81).

Plašio sam se da uopšte neću nastupiti na takmičenju, a puno sam uložio u sve ovo i bilo mi je žao da sve padne u vodu. Na kraju se sve ipak dobro završilo i osećam se fenomenalno. Ostaje žal što sam loše plivao u finišu, loš ulazak u cilj je uticao da ne uzmem vredniju medalju“, rekao je Čaba Silađi.

Velimir Stjepanović je trku na 200m delfin završio za 1:56.19, a iza njega su bili Grk Stefanos Dimitrijadis (1:57.81) i Italijan Frančesko Pavone (1:57.93).

I više sam nego zadovoljan, jer skoro osam meseci nisam trenirao delfin zbog povrede leđa. Iz tog razloga je ovaj uspeh još veći. Nije bilo realno da mislim da ću osvojiti ova tri zlata, nije mi padalo na pamet. Ali ostvarilo se i presrećan sam“, rekao je Velimir Stjepanović nakon ceremonije dodele medalja koju mu je uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Velimir je prethodno trijumfovao na 200 i 400m slobodnim stilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu