Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 05.03.2012.

11:56

Stjepanović na Igrama u Londonu!

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović izborio je olimpijsku A normu u disciplini 200 metara delfin na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stjepanović je u kvalifikacijama za tu disciplinu ostvario vreme od 1:56.18 minuta, koje je ujedno najbolje ove sezone.

Drugo mesto zauzeo je Belgijanac Egon Van der Štraten, dok je treći bio Pavel Koržinovski iz Poljske.

Otplivao sam A olimpijsku normu na 200 metara delfin, već u jutarnjim kvalifikacijama, što je i bio cilj. Osećam da mogu bolje, do 1:55.70 i onda bih bio tamo gde i trener i ja želimo da se nalazimo u ovom trenutku priprema za Olimpijske igre. Sada rasterećen čekam finale koje je dosta kasno, ali daću sve od sebe da još više unapredim svoj trenutni rezultat“, rekao je Stjepanović.

18-godišnji srpski plivač od početka Otvorenog prvenstva Britanije niže odlične rezultate, pošto je do sada već osvojio dve medalje.

Stjepanović je prvo na 400 metara slobodno bio drugi, iza svetskog šampiona iz 2009. godine Paula Bidermana iz Nemačke, dok je na upola kraćoj deonici bio prvi. Novu priliku za odličje imaće već u ponedeljak uveče, kada je na programu finale na 200 delfin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu