Koroman: "Platili ceh defanzivi"

Izvor: B92

Nedelja, 11.06.2006.

20:52

Default images

Nikome od fudbalera reprezentacije Srbije i Crne Gore nije lako pao poraz od Holandije u njihovoj prvoj utakmici Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali je najnezadvoljniji bio Ognjen Koroman, koji je otvoreno kritikovao selektora Iliju Petkovića.

"Malo sam potišten što nisam počeo da igram od prvog minuta, iako mislim da sam to zaslužio partijama u kvalifikacijama. To je, ipak, fudbal, a mene posle ovoga ništa ne bi začudilo", rekao je posle utakmice Koroman, jedan od najboljih pojedinaca "plavih" u porazu od Holandije od 0:1.

Vezni igrač Koroman je ocenio da je selektor Petković pogrešio što je u utakmici prvog kola grupe C postavio previše defanzivnu taktiku.

"Veoma mi je teško. Da smo napadali od početka mogli smo da pobedimo. Ušli smo u utakmicu veoma bojažljivo i mi igrači, ali i selektor", pojasnio je Koroman.

"Vezista" SCG je dodao da će njegov tim u nastavku takmičenja dati sve od sebe kako bi se plasirao u drugi krug takmičenja, ali je ocenio da "plavi" protiv Argentine i Obale Slonovače neće imati šta da traže ako budu igrali kao u prvih pola sata utakmica sa Holandijom.

Ravnodušan nije bio ni Dejan Stanković, koji je, ipak, bio optimističnije raspoložen od Koromana.

"Ne bi ništa ukrali da smo protiv Holandije osvojili bod. Medjutim, za pobedu protiv velikih ekipa potrebna je i sreća. Nismo zaslužili da izgubimo, ali ništa nije gotovo pošto su još dve utakmice i šest bodova u opticaju. Ne smemo da padnemo", rekao je Stanković koji se zahvalio navijačima na velikoj podršci.

"Čuli su se kao da ih je bili pet puta više, a ne manje od Holandjana", rekao je Stanković.
Beta
Napad SCG večeras nije dobro funkcionisao pa su prilike pred golom Holandjana bile retke.

"Ritam je bio slab zbog visoke temperature, a špicevi su bili dosta isečeni. Primili smo nesrećan gol, iako smo mesec dana pričali da
to ne sme da nam se desi na ovakav način. Ipak, mislim da nismo razočarali, iako je trebalo da igramo hrabrije i ofanzivnije
", rekao je napadač Mateja Kežman.

Kežman je priznao da nije bio zadovoljan kada ga je selektor Petković zamenio sredinom drugog poluvremena. "Naravno da sam bio nezadovljan pošto sam kao napadač zamenjen pri zaostatku od gola. To je, ipak, selektorova odluka i ja je poštujem", dodao je Kežman.

Odbrambeni fudbaler Mladen Krstajić kratko je rekao da se oseća "bezveze".

"Igrao sam dobro celu utakmicu, ali sam dozvolio da primimo jeftin gol. Žalozno je kada izgubite od protivnika koji vas nije nadigrao. Idemo dalje, nema opuštanja. Argentinci su dokazali da su medju favoritima za osvajanje Munidija, dok je Obala Slonovače pokazala da je medju najspremnjima", rekao je Krstajić.

Krstajićev kolega iz poslednjeg reda SCG Ivica Dragutinović uzrok poraza video je u prevelikom repspektovanju protivnika.

"Možda je to i preveliki strah nekih igrača od Svetskog prvenstva", pojasnio je Dragutinović svoj stav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

232 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: