Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 06.08.2012.

16:20

Vaterpolisti bez poraza

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je grupnu fazu na Olimpijskim igrama bez poraza, sa četiri pobede i remijem, za prvo mesto u grupi B.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski "delfini" su u poslednjem kolu deklasirali Rumuniju sa 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3), pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Australije.

Srbiju su sa po tri gola predvodili Slobodan Nikić i Stefana Mitrovića. Australija je u grupi A bila četvrta sa dve pobede (Kazahstan, Grčka) i tri poraza (Italija, Španija, Hrvatska).

Posle prve četvrtine Srbija vodi 3:0. Naš tim poveo je već u prvom napadu golom Filipa Filipovića, da bi Rumuni dobro parirali u odbrani do finiša perioda. U samoj završnici izgubili su snagu, pa su Slobodan Nikić i Stefan Mitrović doneli ubedljivu prednost posle prvih osam minuta.

Srbija je nastavila u istom ritmu u drugoj četvrtini. Nikić i Mitrović su postigli još po jedan pogodak, a u strelce se upisao i Duško Pijetlović. Jedina razlika u odnosu na prethodni period je pogodak Kalmana Kadara za Rumuniju.

"Delfini" nisu usporili ni pored ubedljive prednosti, još dominantniji bili su u trećoj četvrtini koju su dobili 4:0 za ukupnih 10:1 uoči poslednjih osam minuta. Dvostruki strelac bio je Andrija Prlainović, još jedan je dodao Nikić, a period je počeo pogotkom Živka Gocića.

Tek u poslednjem periodu Rumuni su dobili malo više prostora da igraju, pa su sa tri gola koliko-toliko ublažili poraz. Srbija je preko Vanje Udovičića i trećim golom Mitrovića stigla do 12:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu