Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 06.08.2012.

12:01

Rukometaši bez četvrtfinala

Rukometna reprezentacija Srbije zevršila je takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu već nakon grupne faze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U poslednjem, petom kolu tim Veselina Vukovića je u direktnom duelu za plasman u četvrtfinale izgubio od Mađarske sa 26:23 (9:11).

Vicešampionima Evrope na ovoj utakmici odgovarao je i nerešen rezultat, ali nisu uspeli. Srbija je u prvih 45 minuta utakmice konstantno vodila, ali nije uspela u nekoliko navrata da prelomi utakmicu i odlepi se na više od tri gola prednosti.

U poslednjih 15-ak minuta naš tim je odigrao veoma slabo, pre svega u odbrani i Mađari će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Islanda.

Momir Ilić i Rajko Prodanović postigli su po pet, a Ivan Nikčević četiri gola. Na drugojs trani Močaj je izluđivao našu odbranu i na kraju je završio sa devet golova.

Srbija je počela pomalo uspavano ovaj duel, Mađari su imali na startu 2:0 i 3:1, ali nakon toga razigrao se Darko Stanić koji je svojim odbranama pokrenuo i kontru naše selekcije, pa je Srbija u 15. minutu nakon gola Stankovića došla do tri gola prednosti - 7:4.

U nastavku prvog dela propustio je naš tim nekoliko prilika da se ozbiljnije odlepi, pa je nakon 30 minuta Srbija imala dva gola viška - 11:9.

Početkom drugog dela naša reprezentacija uspevala je da održava stečenu prednost, ali ponovo nije mogla da se odlepi. Ponovo smo stigli do tri gola viška (14:11), ali Mađari su se ponovo vratili veoma brzo uz nekoliko naših grešaka. Do prve prednosti nakon početka utakmice Mađarska je stigla u u 46. minutu (18:17), a dva minuta nakon toga i do plus dva - 20:18.

Do kraja utakmice naši rukometaši nikako nisu mogli da se odbrane, Mađari su postigli gol u devet napada zaredom i to je bio kraj za Srbiju u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu