ATP kup: Srbija - Kanada 2-1

Tim Srbije na otvaranju ATP kupa u Melburnu, u okviru Grupe A, pobedio je Kanadu sa 2-1.

Dobrodošli!
7:5, 7:6 (4) - Kraj meča, pobeda Srbije!
Taj-brejk:

1:0 - Mini brejk Srbija

2:0 - Filip odličan na mreži

3:0 - Ritern Kanađana u mreži

3:1 - Greška Đokovića iz bekhenda

3:2 - Volej Raonića u padu

3:3 - Dupla greška Krajinovića, prva u meču

4:3 - Greška Raonića na mreži

4:4 - Ritern Novaka u autu

5:4 - Sjajan ritern Krajinovića, pod noge Raoniću koji greši

6:4 - Greška Raonića iz bekhenda

7:4 - Servis viner Novaka!
7:5, 6:6 - Igraće se taj-brejk!
Uspeo je Filip Krajinović da odservira dobro kad je najvažnije. Pripretili su Kanađani, dobili dva poena, ali ne i treći. Imamo taj-brejk.
7:5. 5:6 - Kanađani obezbedili taj-brejk
Sva četiri poena dobili su Kanašani u ovom gemu i obezbedili makar igranje taj-brejka. Novak i Filip sada moraju da odgovore najbolje što mogu i ostanu u setu.
7:5, 5:5 - Novak izdržao
Nezgodan gem, imali su Kanađani na servis Novaka 15:30. Nisu uspeli dalje od togam sada je 5:5. Tenzija raste.
7:5, 4:5 - Nova propuštena šansa
Preživela je Kanada i ovaj gem. Novak šansa za brejk, prva na servis Raonića, a ni ona nije iskorišćena. Miloš je smečovao, Novak to nije mogao da vrati...
7:5, 4:4 - Savršen gem
Perfektan gem srpskog tima na servis Krajinovića. Pritisak na Kanadu je sve veći.
7:5, 3:4 - Srbija ne koristi tri brejk lopte!
Neverovatna prilika da se napravi brejk na servis Šapovalova je propuštena. Bilo je 15:40, ali je Denis tad proradio i ništa od brejka.
7:5, 3:3 -Miloš nije isti na mreži
Raonić možda servira dobro, ali ume da greši na mreži. Novak i Filip to koriste, posebno kada mu šalju lopte koje idu nisko.
7:5, 2:3 - Raonić u elementu
Kada ovako Raonić servira, kao da šalje loptu sa drugog sprata, nemoguće mu je vratiti servis. Loptica vam odskače u visini ramena, jako je teško namestiti se na ritern. Posebno jer lopte igru ka vama ogromnom brzinom. Kanađanin, za sada, drže servis.
7:5, 2:2 - Zid na mreži!
Fenomenalna igra Đokovića i Krajinovića na mreži u ključnom poenu gema. Neprobojan čelilčni zid, sve voleje su vratili u polje rivala i dobili gem za 2:2.
7:5, 1:2 - Propuštena prilika
Imala je Srbija priliku u ovom gemu na servis Šapovalova, stigla do 40:40. Ništa od toga, Denis je neuzralisao opasnost snažnim servisom.
7:5, 1:1 - Nema popuštanja
Jako bitan gem za naš tim. Da se sigurno uđe i u drugi set. Čini se da je sa leđima Krajinovića sada sve u redu.
7:5, 0:1 - Raonić precizan
Nije imao previše problema Miloš Raonić u prvom gemu drugog seta. Izgubili su on i Denis samo poen, ali imaju zaostatak u meču.
Filip zatražio masažu
Krajinović je imao nezgodan pokret pred kraj poslednjeg gema u prvom setu. Vrlo verovatno prilikom onog saginjanja kod jednog niskog voleja... Ukazuje mu se trenutno pomoć, nadajmo se da će masaža dati rezultat i da će Krajinović biti u stanju da nastavi sa igrom kao i do sada.
7:5 - Set za Srbiju!
Sjajno! Srbija je dobila još jedan set danas sa 7:5. Iskoristili su drugu set loptu i to tako što je Krajinović uhvatio jedan nestvarno težak volej i Raonić je pogrešio. Filip se, doduše, požalio na povredu leđa....
6:5 - Brejk za Srbiju!
Sjajno su odigrali Filip i Novak ovaj gtem, došli do tri brejk lopte i 0:40. Izgubili su naredbi poen, ali ne i sledeći, Šapovalov je popustio i Srbija sada ima servis za set!
5:5 - Dobro je, sve je još otvoreno
Srbija je izjednačila na 5:5. Siguran je bio Đoković na servisu. Sada treba napasti servis protivnika. Ali kako kad i jedan i drugi serviraju odlično?
4:5 - Raonić... Odličan
Raonić nastavlja da servira sjajno. Nisu Novak i Filip u ovom gemu imali ni najmanju šansu.
4:4 - Filip proservirao
Odlični servisi i Krajinovića! Veoma važno je da nastave on i Novak ovako, i da se nadaju da će negde uhvatiti na spavanju protivnike i doći do brejka.
3:4 - Denis nastavlja da bombarduje iz servisa
Dva puta je Raonić pogrešio na mreži, dao tako priliku našem timu, ali Šapovalov je neverovatno precizan na servisu...Potom i smeč Raonića, Kanađani vode 4:3.
3:3 - Novak bez problema
Nije bilo nikakvih problema za srpski tim na servisu Đokovića. Jednako brzo i efikasno, kao maločas kada je servirao Raonić. I dalje, ravnoteža u setu.
2:3 - Novi lak gem za Kanadu
Brzo, lako, efikasno, ponovo na servisu Raonića. Nisu izgubili ni poen.
2:2 - Bravo, Filipe!
Bilo je važno da i Krajinović probije led kada servira. Odigrao je jedan sjajan poluvolej, koji mu je išao pod noge, na kraju naterao Raonića i na grešku i tako je u jednom dosta izjednačenom gemu ipak preteglo na stranu Srbije.
1:2 - I Šapovalov precizan
Kako je servirao nedavno u singlu, tako je nastavio u dublu. Uspeo je Krajinović lepom paralelom da pogodi za 40:30, ali je Kanada dobila naredni poen i time i gem.
1:1 - Brzo izjednačenje
Veoma važno je bilo dobiti prvi servis gem. Novak je odlično servirao, izgubili su on i Filip jedan poen, ali je drajv volej Đokovića na kraju bio precizan, 1:1.
0:1 - Siguran gem Kanađana
Kanada je povela. Raonić je sigurno servirao, Novak je uspeo da osvoji jedan poen za Srbiju, ali je Raonić smečovao za kraj gema.
Meč je počeo
Krenuo je meč. Raonić je prvi na servisu u timu Kanade.
Igrači su na terenu
Sve je spremno za početak meča odluke. Kanađani su dobili podbacivanje i oni će servirati na početku meča.
Zagrevanje...
Zaslužena pauza
Pauza između drugog singl meča i dubla je očekivano, nešto duža. Taman da Novak malo odmori od meča sa Šapovalovim i krene u meč odluke u dublu.

Trebalo bi uskoro da svi izađu na teren.
Poznato ko igra u dublu
Evo i odluke ko će igrati u dublu.

Za Srbiju Novak Đoković i Filip Krajinović, a za Kanadu Miliš Raonić i Denis Šapovalov.

Reklo bi se, logična odluka za naš dubl s obzirom da su Novak i Filip bili zajedno u karantinu i da su tamo mogli da treniraju.
Uh, lakše se diše
Sada je znatno lakše. Srbija je uknjižila očekivani poen, izjednačila na 1:1.

Odluka o pobedniku meča pada u dublu.

Novak Đoković je odmah posle meča u singlu, rekao Viktoru Troickom da će igrati i u dublu. Videćemo samo sa kim u tandemu...
7:5, 7:5 - Kraj meča! Pobeda Đokovića, Srbija je izjednačila na 1:1
Pobeda! Prva meč lopta za Novaka i koristi je! Sjajan pasing šot po paraleli iz forhenda i tu je bio kraj. Odličan meč za početak godine broja jedan protiv odličnog i inspirisanog rivala.
7:5, 6:5 - Imamo makar taj-brejk
Zapretio je Denis u ovom gemu, stigao do 15:30. NIje mu to vredelo, Novak pravi niz od tri poena i stiže do 6:5. Obezbedio je najmanje taj-brejk u ovom setu.
7:5, 5:5 - Ne da se ni Šapovalov
Kanađanin je uspeo da odservira pod pritiskom i izjednači na 5:5. Vrlo tesan, uzbudljiv meč dvojice igrača. Publika može da uživa.
7:5, 5:4 - Novak dobio gem, a onda se našalio na svoj račun
Novak je dobio gem, a onda je sa kolegama imao zanimljiv razgovor na klupi. Priznao je da je u frustraciju šutnuo kutiju gde stoje peškiri.

"Jeste, udario sam je špicom patike, sad me boli me palac koliko sam udario jako. Nema skupljača loptica, već bih završio meč",, našalio se na svoj račun.

A onda i o žalbi Denisa na Lajanijeve odluke u vezi sa tokom vremena između poena.

"Meni to isto radi, kao i njemu. Pusti, pa onda pozovi..."
7:5, 4:4 - Denis izdržao Novakov nalet
Težak gem za Kanađanina, ali ga je nekako dobio. I dalje je u setu.
7:5, 4:3 - Raste pritisak na Kanađanina
Novi brz i lak gem za svetskog broja jedan. Sve je manje prilike za Šapovalova, svestan je da sad neće smeti da greši.
7:5, 3:3 - Denis izjednačio
Nastavlja Šapovalov dobro da servira, zahvaljujući tome došao je i do 3:3 u ovom drugom setu. Novak je strpljiv, čeka svoju priliku.
Šta je trenutno u C grupi?
U meču Italije i Austrije u C grupi, odlučivaće meč dubla.

Denis Novak je iznenadio Fabija Fonjinija, 6:3, 6:2, ali je Mateo Beretini izjednačio pobedom nad šampionom US Opena, Dominikom Timom, 6:2, 6:4.
7:5, 3:2 - Novak uzvraća brzinski
Može Denis, može i Novak! Lagan, ekspresan gem za broja jedan, bez izgubljenog poena.
7:5, 2:2 - Lagan gem za Denisa
Ovog puta četiri laka i brza poena za Šapovalova, izjednačeno je u drugom setu.
7:5, 2:1 - Za sada, sve po planu
Sve ide kako treba i na startu drugog seta. Novak drži servis, to je najvažnije, sada će imati prilike da ponovo napadne servis protivnika.
7:5, 1:1 - Novak propustio brejk loptu
Nije uspeo Đoković da, slično kao i u prvom setu, iskoristi brejk priliku. Tada je u četvrtom gemu imao dve, sada jednu.

Uspeo je Šapovalov nekako da dobije gem i izjednači na 1:1.
7:5, 1:0 - Dobro na startu drugog seta
Uspeo je Novak da dobije početni gem drugog seta, što je bilo jako važno. Izgubio je dva poena, ali je dodao gas i priveo gem kraju kako treba.
Statistika prvog seta
Vulkan emocija!
Pustio je Novak emocije napolje, proključao je posle tog poslednjeg poena u prvom setu. Stisnuta pesnica, urlik zadovoljstva. Razumljivo, trebalo je dobiti set posle tako dobrih servisa protivnika.
7:5 - Set Đoković!
Žuri Šapovalov, kao da nema strpljenja da odigra udarac više, na koji ga Novak tera i onda rizikujući viner, pogreši kao što je bilo za 30:30.

Servis ga i dalje drži, donosi mu inicijativu u poenu, ali i greši, naročito ako reli potraje.

Posle dva izjednačenja, probudilo se i ono malo publike kojoj je dozvoljeno da gleda meč sa tribina. Osetili su momenat, Šapovalov je pogrešio na forhendu, set lopta za Novaka... Ali "Šapo" je asom neutrališe!

Još jednom je pogrešio Kanađanin iz bekhenda, druga set lopta za Novaka - i koristi je!

Silno se obradovao, povikao Idemoooo! Publika je na nogama.
6:5 - Novak obezbedio najmanje taj-brejk
Činilo se da će posle 40:0 Novak lako dobiti gem, ali Šapovalov sve stiže. Stigao je do 40:40.

Imao je sreće u narednom poenu Đoković pošto se loptica od vrha mreže kratko odbila u njegovo polje, da bi potom smečovao. Potom forhend dijagonala za kraj gema i 6:5.
Leteći Kanađanin!
5:5 - Varijacije na servisu Šapovalova
Servis je zaista jedno od najvećih oružja kanadskog tenisera. varijacije su brojne, dobro "krije" gde će servirati i Novak se od početka muči da ga pročita. Otuda je ovakav rezultat, 5:5.
5:4 - Servis funkioniše
Servis kod Novaka funkcioniše kako treba, dobio je gem sa svega jednim izgubljenim poenom i pritisak je sad na Šapovalovu koji mora da dobije servis gem ako želi da ostane u setu.

Foto: Profimedia
4:4 - Ni Denis se ne šali
Mladi teniser iz Kanade, kao i prošle godine protiv Novaka na ATP kupu, igra veoma dobro. Dobio je i ovaj gem i i dalje je sve otvoreno što se tiče početnog seta.
Novak stavlja kapi za oči
4:3 - Novaku smetalo sunce, ali dobio gem
Zatražio je Đoković da mu dodaju sa klupe kačket, jer mu je zasmetalo sunce koje je iznenada granulo.

Posle 30:30, dobio je dva poena i osvojio, kako se to često kaže, najvažniji, sedmi gem u setu.
3:3 - I Denis odlično servira
Uspeo je Novak da dođe do 0:30, a potom tri dobra servisa Šapovalova (dva asa) za 40:30.

Još jednom je servisom izbacio Novaka sa terena i rutinski plasirao lopticu u dijagonalu, 3:3.
Ivanišević: Baca visoko loptu
Čuli smo i Gorana Ivaniševića, u pauzi, u pokušaju analize servisa Kanađanina.

"Denis visoko baca loptu, ali dobro za sada reterniraš", rekao je Novaku.
3:2 - Novak ne popušta
Nije svetskog broja jedan poremetilo nimalo to što je propustio prilike za brejk. Svestan je da će biti još prilika. Nastavio je dobro da igra na svoj servis i sada vodi sa 3:2.
2:2 - Novak propustio dve brejk lopte
Nekoliko grešaka mladog Kanađanina, možda uz dozu nestrpljenja i očas posla je Novak stigao do 15:40.

Pogrešio je Novak iz bekhenda, poslao je lopticu u mrežu, onda je forhend paralela za malo završila u autu za izjednačenje.

Smeč Šapovalova, pa onda odličan bekhend Đokovića, imamo već odličan meč! Posle nekoliko izjednačenja, Kanađanin je as servisom uspeo da privede gem kraju u svoju korist.
2:1 - Novak dobro servira
Veoma je važno da je Đokoviću od početka krenuo servis i da dobija lake i brze poene.
1:1 - Siguran i Denis
Dobar gem i za kanadskog tenisera na otvaranju meča.
1:0 - Lagan gem za Novaka na startu
Odličan, siguran gem Đokovića na početku. Izgubio je poen, ali je pokazao sigurnost i mirnoću.
Meč je počeo
Meč Đokovića i Šapovalova je počeo. Novak je na servisu.
Idemo Novače!
Igrači su na terenu, Novak izabrao servis
Novak Đoković i Denis Šapovalov su na terenu.

Srpski teniser je izabrao da servira na početku.
Novak se zagreva u prostoru za igrače
Idemo dalje, sledi novi meč
Kanađani su dakle uspeli da povedu, ali uskoro će na teren prvi reketi dva tima, Novak Đoković i Denis Šapovalov.
Kanada je povela
3:6, 4:6 - Kraj meča, pobeda Raonića!
Jedanaestim asom Raonić je završio meč. Sigurna pobeda na startu sezone, servisom je dominirao protiv Lajovića i tako je doneo prvi poen Kanadi u meču A grupe sa Srbijom.
3:6, 4:5 - Duci uradio što je mogao
Lajović je uradio sve što je bilo potrebno u ovom gemu, dobio ga bez izgubljenog poena, ali sada je pred zidom, jer Raonić servira za pobedu.
3:6, 3:4 - Brejk Raonić!
Nije uspeo Dušan da izdrži u ovom gemu. Kanađanin ga je napao, iskoristio četvrtu brejk loptu u gemiu i sada je sve bliži trijumfu.
3:6, 3:3 - Raonić odličan
Kanađanin je izgubio samo početni poen, sve ostalo je išlo glatko i tako je stigao do izjednačenja.

Jednostavno, ne dozvoljava srpskom teniseru ni da pomisli da može da dođe do prilike za brejk.
3:6, 3:2 - Brz gem i za Dušana
Odgovorio je Dušan na izazov najbolje što je mogao, brzim gemom i sada vodi sa 3:2. Samo da tako nastavi.
3:6, 2:2 - Ne vredi, Raonić odlično servira
Šta reći, Raonić ne popušta na servisu i ovaj gem je dobio lako i stigao do izjednačenja u drugom setu.
3:6, 2:1 - Lajović spasao tri brejk lopte
Jako važan gem za Dušana. Bilo je borbe, izjednačenja, tri puta je Raonić imao priliku za brejk, ali je Lajović sve to izdržao i dobio gem!
3:6, 1:1 - Raonić ne posustaje
Uspeo je Dušan konačno da dobije jedan poen posle prvog servisa protivnika, odigrao je dobar gem, ali ga je Miloš završio odličnim servisom, a potom i snažnim vinerom po forhend paraleli.
3:6, 1:0 - Dušan krenuo bolje
Mala nesigurnost na startu gema, ali onda je Duci opustio ruku, dobio nekoliko poena u nizu i time impočetni gem u drugom setu.

Mora što pre da zaboravi početni set i resetuje se.
3:6 - Set za Raonića!
Odličan, sigran servis gem Kanađanina, četiri laka poena i posle 36 minuta, poveo je u meču sa Lajovićem.
3:5 - Brejk za Raonića!
Prvi brejk u meču, pravi ga kanadski teniser. Na 30:30, dva puta je odlično napao Lajovića, dobio ta dva poena i stigao do brejka, 3:5.
Troicki u novoj ulozi
3:4 - Bombe Raonića
Četiri brza servis poena kanadskog tenisera, završio je gem drugim servisom jačine 218 kilometara na čas. Neverovatne bombe Miloša, teško je to vratiti.
3:3 - Duci drži svoj servis
Gem u kom se razvila borba u poenima. Raonić je imao 15:30, potom je Dušan stigao do 40:30 i gem loptem, a onda nekoliko izjednačenja i jedan sjajan bekhend Lajovića po paraleli.

Onda dva dobra servisa Dušana, u bekhend stranu protivnika i došao je do 3:3.
2:3 - Miloš ne popušta
Samo jedan poen je uspeo da osvoji Dušan u ovom gemu u kojem je Kanađanin ponovo odlično servirao.
2:2 - Sigurna ruka srpskog tenisera
Nekoliko malih auta, imao je Raonić 0:30, ali su usledila četiri vezana poena srpskog tenisera uz jedan as za izjednačenje u gemovima.
1:2 - Super servisi
Lagan gem za Kanađanina. Servis je bio vrhunski, lako je osvajao poene.
1:1 - Dobar gem za Lajovića
Dobar gem za Dušana Lajovića na startu meča. Nekoliko odličnih poena, razmena udaraca, jasno se vidi da će ići na to da tera protivnika na udarac više.
0:1 - Raonić vežbao servis
Tipičan gem Raonića za start meča, dve duple greške, par dobrih servisa i za kraj snažan forhend. Kanađanin je poveo.
Lajović i Raonić počinju meč
Meč počinje, Raonić je izabrao da servira prvi.
Timovi su izašli na teren
Igrači su na terenu, sledi intoniranje himni dve države, Kanade i Srbije.
Lajović: Snažno od početka
Dušan Lajović je uoči početka ATP kupa ocenio da Srbija ima izuzetno težak posao. "Imamo tešku grupu, težki mečevi slede nam od početka. Nema mesta za bilo kakve kalkulacije ili greške. Moramo snažno da počnemo. Nadam se da ćemo imati dobar turnir, kao prošle godine", rekao je Lajović.
Raonić se zagreva...
Kakvo je vreme...
Vremenska situacija u Melburnu trenutno: Prilično je sveže, 17 stepeni, ima malo vetra i kiša, ako je verovati meteorolozima, ne preti.

I da je bude, znamo da "Rod Lejver" arena ima krov, tako da to neće biti problem.
Sudeći po ovom snimku, Novak je potpuno spreman!
Lajović i Raonić na otvaranju
Za početak, igraju "druge table", Dušan Lajović i Miloš Raonić.

Ovo će im biti treći zvaničan meč, skor je 1:1.

Kanađanin je pobedio 2018. u Sinsinatiju sa 6:3, 6:3, a Lajović jesenas na Mastersu u Rimu, 7:6 (3), 4:6, 6:2.
Dugo smo čekali na povratak tenisa
Dugo smo čekali na povratak tenisa, karantin u Melburnu je završen pre nekoliko dana i igrači se sada okreću prvim mečevima i turnirima.

ATP kuć će svakako biti prilika da se proveri u kakvoj su formi.

I što je interesantno, na njemu igra 12 timova, upola manje nego prošle godine, ali je tu 15 od prvih 17 igrača na ATP listi. Dakle, konkurencija je žestoka!
Vreme je za meč Kanade i Srbije
Ljubitelji tenisa, dobra vam noć!

Srbija u "Rod Lejver" areni započinje odbranu pehara u ATP kupu, a prvi protivnik u A grupi je reprezentacija Kanade.

Budite uz B92 Sport i pratite dešavanja da najudaljenijeg kontinenta.
   7:5, 7:6 (4)  
ATP kup, Srbija - Kanada 2:1 SET GEM
ĐOK/KRA 2  0
RAO/ŠAP 0  0

Možda vas zanima

Podeli: