Đoković – Švarcman 2:1 (6:3, 7:6(2), 6:3)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u finale Masters turnira u Rimu, pošto je u veoma teškom duelu savladao Dijega Švarcmana (6:3, 7:6(2), 6:3).

 6:3, 6:7(2:7), 6:3
  ĐOK   ŠVA  
    2 – 1    
6:3 – Kraj! Novak je u finalu!
Poslednji gem u meču Novak je dobio uz pomoć as servisa, drugog u celom meču, da bi poslednji poen zaradio pošto je Švarcman poslao lopticu u mrežu.
5:3 – Švarcman dobio gem, a dečak lopticu u glavu
Težak, težak gem za obojicu tenisera, pa i za dečaka koji skuplja lopte jer ga je jedan Novakov udarac pogodio u glavu.

Švarcman je na kraju dobio gem.
5:2 – Umorni Đoković potvrdio brejk!
Umor Đokovića je Švarcman iskoristio poslavši još jedan drop-šot, ali je Đoković sledeći poen rešio veoma brzo za 30:30.

Kjučna lopta u sledećem poenu je pala tačno na liniju, Argentinac nije uspeo to da vrati, a potom je i izbacio loptu u aut.
4:2 – Brejk! Iscrpljujući gem pripao Novaku!
Poveo je Đoković sa 30:0, imao šansu za novi poen, ali je iscrpljujuća razmena udaraca uzela danak i veoma lagan volej nije uspeo da plasira onako kako je želeo.

Da stvari budu još teže potrudila su se obojica tenisera, u nadmudrivanju plasiranim loptama na mreži koje je na kraju pripalo Đokoviću za brejk loptu.

Švarcman je pogodio vrh mreže i Đoković je poveo sa 4:2!
3:2 – Opet "nula", vodi Đoković
Novak je upisao prvi as poen u meču za 30:0, a potom je Švarcman izbacio lopticu u aut.
2:2 – Švarcman kao Novak
Argentinac nije dozvolio Đokoviću nijedan poen u četvrtom gemu.
2:1 – Novak lagano do gema
Đoković bez izgubljenog poena do 2:1.
1:1 – Švarcman izjednačio
Švarcman je poslao još jedan divan drop-šot, koji Đoković nije ni pokušao da stigne, ali je potom iz istog udarca promašio za 40:30.

Ipak, Argentinac je osvojio gem.
1:0 – Novak dobio prvi gem trećeg seta
Novak je dobro započeo prvi gem trećeg seta, ali je Švarcman opet iskoristio drop-šot da zakoplikuje situaciju, međutim Đoković je priveo gem kraju.
Set za Švarcmana!
Argentinac je rešio taj-brejk sa 7:2!
Dva mini-brejka za Švarcmana!
Težak udarac protivnika Novak je poslao u mrežu - 5:2!
Mini-brejk Švarcmana!
Đoković je promašio forhend - 4:2 za Argentinca!
Greška sudije u korist Đokovića
Poen kojim je Novak obezbedio opstanak u drugom setu je bio neregularan, ispostavilo se na grafičkom prikazu, iako je sudija "utvrdio" da lopta koju je srpski teniser poslao nije bila u autu.
6:6 – Đoković odveo set u taj-brejk!
Nastavio se niz teških gemova na Novakov servis, a do 30:30 Švarcman je stigao prelepim drop-šotom, koji savršeno funkcioniše, ali je sledeći forhend izbacio u aut, pa je Đoković iskoristio prvu šansu da završi gem.
5:6 – Novak klizao, Švarcman uzeo gem
Ekspresno je Švarcman stigao do 40:0, a u poslednjem od tih poena Novak umalo nije pao na podlogu, zbog proklizavanja.

Osvojio je sledeći poen, ali je potom izbacio loptu u aut.
5:5 – Novak vratio set na početak
Đokoviću nikako ne radi drop-šot, ali je greškom protivnika stigao do 40:30, a gem je okončao fantastičnim servis vinerom iz drugog servisa.
4:5 – Novak vratio brejk!
Iznenađujuće, Švarcman je promašio izglednu šansu pri rezultatu 15:15, ali je grešku ispravio posle još jednog lošeg drop-šota Đokovića.

Još jednu loptu je Argentinac izbacio u aut, omogićivši Novaku brejk priliku. Uspeo je da "prošeta" Đokovića u sledećem poenu i reši ga u svoju korist iz smeča.

Usledio je neverovatan poen u kom je bilo lobova, smečeva, sjajnih odbrana i potom prelep Novakov forhend za novu brejk priliku, koju je iskoristio!
3:5 – Novi brejk za Švarcmana!
Dozvolio je Đoković protivniku da osvoji prva dva poena, ali je ponovo sjajnim forhendom prekinuo taj niz, da bi istovetnim udarcem iznudio grešku protivnika i vratio gem u egal.

Novakov drop-šot nije bio dobar u narednom poenu, pa je Švarcman stigao do brejk šanse, ali je spetakularnim volejem Đoković neutralisao opasnost.

Ipak, promašeni forhend je doneo momku iz Buenos Ajresa novu priliku za brejk, koju je i iskoristio!
3:4 – Novak uzvratio brejk "sa nulom"!
Novak je stigao do 40:0 pri servisu protivnika i tri vezane brejk šanse, a već prvu je iskoristio!
2:4 – Epski gem, brejk Švarcmana!
Drop-šot pa promašaj Đokovića - Švarcman je imao 30:0 pri servisu najboljeg tenisera sveta, ali je potom Đoković povezao dva spektakularna poena, da bi potom izašao na mrežu i završio poen za 40:30.

Prvu šansu za gem nije iskoristio, usledio je neverovatan poen u kom su teniseri udarali iz sve snage i šetali jedan drugog, a prvu prednost je Novak izgubio zbog briljantnog drop-šota protivnika.

Argentinac se potpuno razgoropadio, slao je prejake forhende i stigao do prve brejk lopte, koju je propustio pogodivši vrh mreže posle drop-šota Đokovića, ali je stekao novu pogodivši pretežak volej.

Ovu je iskoristio!
Novakova magija
2:3 – Ponovo "džomba", gem za Švarcmana
Švarcman je imao odgovor za svaki Novakov udarac, ali je Srbin sjajnim forhendom stigao do 30:30.

"Džomba" je ponovo donela poen Argentincu, na isteku prvog sata igre, a potom je Novak izbacio loptu u aut i gem je bio okončan.
2:2 – Novak jači od "džombi"
Đoković je stigao do 40:0, ali je potom loptica pred njegovim reketom nezgodno odskočila, pa je srpski teniser promašio.

Švarcman je potom dobio "igru nerava" na mreži, ali je Đoković uspeo da privede gem kraju.
2:1 – Švarcman lako do drugog gema
Bez previše problema za Dijega na početku meča. I dalje igra dosta agresivno, a Novak igra kao na početku prvog seta.
1:1 – Servis Novakov najveći adut
Vezani servis-vineri Đokovića u uvodnom gemu drugog seta. Švarcman je uspeo da dođe do 30, ali je Novak ponovo odservirao sjajno za svoj prvi gem drugog seta.
0:1 – Dobar start drugog sata za Dijega
Siguran gem sa jednim izgubljenim poenom za Argentinca.
Statistika I seta:
6:3 – Novak uhvatio ritam i osvojio prvi set!
Čista magija Đokovića iz drop-šot po ko zna koji put na turniru. Novak je tokom prvog seta dizao ritam i na kraju uhvatio veliki zalet, te završio set u velikom stilu!
5:3 – Brejk Đokovića!
Novak je ponovo lako došao do svog gema, a onda po prvi put u meču uzeo Dijegu prilikom riterna na drugi servis. Konačno je Novak došao do ritma i krneuo da igra bez grešaka, pa je to rezultiralo prvog brejk loptom. Švarcman je promašio prvi servis i Novak je to iskoristio – brejk!
3:3 – Švarcman se forhendom i servisom izvukao iz manjeg problema
Igraju se sve duži i duži poeni, a Novak čeka grešku i dolazi do 15:30. Ipak, Argentinčev forhend i servis bili su na visokom nivou, pa je gem pripao njemu.
3:2 – Četiri poena u nizu za Novaka
Drugim savršenim lobom zaredom Švarcman dolazi do prvog poena u gemu, a onda Novak pogađa liniju i uz dosta sreće dolazi do 15:15. Par dobrih servisa i forhenda kasnije Novak vezuje još tri poena i ponovo vodi.
2:2 – Argentinac čisto udara lopticu, Novak još nije u ritmu
Nastavlja Švarcman sa agresivnom igrom i za sada lopticu udara baš čisto. Novak i dalje greši više nego što je očekivano, pa Dijego dolazi do novog izjednačenja posle fenomenalnog loba, najbolje udarca u meču.
2:1 – Novakov forhend savršen
Forhend fenomenalan, bekhend zakazuje. To je priča u prva tri gema za srpskog tenisera. I on igra dosta agresivno večeras, pa se tu može naći opravdanje za greške. Gem sa nulom za Novaka koji vodi 2:1.
1:1 – Greške Novaka 4/4
Novakove greške iz svih oruža u ovom gemu donele su Švarcmanu četiri laka poen za njegov prvi gem.
1:0 – Švarcman agresivan na startu
Švarcman igra izuzetno agresivno i forhend vinerima dolazi do 30 oba. Novak u narednom poenu pogađa nekoliko linija i dolazi do gem lopte, a zatim i do prvog gema posle dobrog servisa.
Đoković prvi servira
Druženje sa Spajdermenom
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: