Voždovac – Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 2:1 na gostovanju u okviru trećeg kola Superlige.

 Duronjić 56' – Simić 2', Stojiljković 25'
  VŽD   CZV  
  1 : 2  
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 2:1 na gostovanju u okviru trećeg kola Superlige. Golove za goste postigli su Simić i Stojiljković, dok je Duronjić bio precizan za Voždovac.

Crveno-beli su sada prvi na tabeli, a očekuje ih utakmica sa slovačkim Spartakom iz Tranve u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Kraj! Crvena zvezda izdržala i zabeležila novi trijumf!
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 2:1 na gostovanju u okviru trećeg kola Superlige. Golove za goste postigli su Simić i Stojiljković, dok je Duronjić bio precizan za Voždovac.

Crveno-beli su sada prvi na tabeli, a očekuje ih utakmica sa slovačkim Spartakom iz Tranve u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
93' Korner za Voždovac, minut do kraja
92' Pavlović šutirao sam "kao duh"
Pavlovi je ostao sam u kaznenom Zvezde, niko nije izašao na njega, ali je šut bio slab i bezopasan.
87' Luković ponovo zapretio
Andrija Luković još jedanput je pokušao da ugrozi gol Popovića, ali je opet bio neprecizan.
Ukazuje se pomoć Jovičiću
Branko Jovičić je ostao na travi, te mu se sada ukazuje pomoć. Ipak, vezista Zvezde će bez problema nastaviti duel.
82' Kolosalna prilika za Voždovac
Imao je Voždovac veliku priliku. Prvo je Zoran Popović fantastično sprečio pokušaj domaćina, a zatim je na tu loptu natrčao Andrija Luković, koji je loptu deganžirao iznad prečke iz jako dobre pozicije.
Katastrofa Sumaile i gol domaćina
77' Zvezda umirila ritam, ponovo ima posed
Crvena zvezda je primirila ritam meča i malo "ukrotila" rastrčali Voždovac. Njima je potrebna nešto mirnija utakmica, kao i veći posed lopte, kako bi što mirnije priveli meč kraju.
Voždovac sve opasniji, Zvezda strepi
Voždovac igra znatno bolje posle izjednačenja i Zvezda mora da se "trgne" kako ne bi primila još jedan gol.
Fudbaleri Voždovca kuju taktiku

Foto: Starsport
59' Jevtović menja Milića
Taktička izmena Vladana Milojevića. Nemanju Milića, koji ima veliko poverenje srpskog stručnjaka, menja novajlija Milan Jevtović.
Zvezdina mreža konačno zatresena
Crvena zvezda je primila prvi gol ove sezone, nakon šest vezanih mečeva bez ovakvog neuspeha.
56' GOOOL! Užasna greška Sumaile, Voždovac smanjio na 2:1
Rašid Sumaila je pokušao da vrati loptu svom golmanu, ali ju je jedva zahvatio, pa je Duronjić bio najhitriji i savladao golmana Popovića, te smanjio zaostatak svoje ekipe na 1:2.
55' Raspoloženi Stojiljković preti još jedanput
Fantastično je šutirao Nikola Stojiljković, koji pokazuje zašto je doveden u Zvezdu. Zapretio je Kneževiću sa velike udaljenosti, ali nema promene rezultata.
53' Odlična prilika za Zvezdu
Centrirao je Gobeljić, sjajno skočio Stojiljković, koji se dobro izborio za poziciju, ali je lopta otišla tik pored leve stative gola Voždovca.
Gol debitanta Simića
49' Srnić pripretio
Slavoljub Srnić je imao jedan solo prodor ka blizini kaznenog Voždovca, ali je njegov šut bio blokiran. Kako bi sprečio kontru protivnika Rašid Sumaila je dobio žuti karton.
Počelo drugo poluvreme "na krovu"
Kraj prvog poluvremena
Zaslužena prednost crveno-belih, golovima Simića i Stojiljkovića, kojima je ovo bio prvi gol u dresu Zvezde. Voždovcu će biti potrebno čudo, a pre svega mnogo bolja igra i ofanzivno i defanzivno, kako bi uspeli da nekako "otkinu" bod aktuelnom šampionu.
Poluvreme produženo jedan minut
45' Simić dominira sa promašajima
Simić se ponovo našao u odličnoj šansi. Nakon odličnog centaršuta levog beka Hajdina na loptu je natrčao Simić, šutirao glavom i pogodio spoljni deo prečke. Ostaje 2:0.
43' Simić umalo da ponovo "poentira"
Veljko Simić, strelac prvog gola i debitant, dobio je sjajnu loptu od Stojiljkovića, i sa ivice kaznenog šutira po sred gola, ali je golman Voždovca sjajno reagovao.
Po žuti karton na obe strane
Prvi žuti karton na meču dobio je Palvlović kod domaćina, a onda je kod gostiju pribeležen i Veljko Simić. U međuvremenu, desila se i prva izmena – Milutinović je za Voždovac zamenio tragičara Ostojića.
39' Poluvreme sve bliže, odmor potreban ekipama
Ritam meča je opao, a vidi se da oba tima žele da odu na 15 minuta odmora.
35' Simić, pa Stoljiković...
Prvo je Veljko Simić, strelac prvog gola, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali bezuspešno, da bi odmah u narednom napadu Stojiljković, strelac drugog gola, probio po desnom boku ali takođe bezuspešno centrirao u kazneni Voždovca.
Zvezda, na početku sezone, igra odlično
25' Kakav kiks! Stoljiljković za 2:0!
Defanzivac Voždovca Ostojić hteo je da doda loptu svom golmanu Kneževiću, ali je taj pas bio i previše spor i slab, tako da je na tu loptu naleteo Nikola Stojiljković, prešao protivničkog čuvara mreže i povisio na 2:0!
Igrači Zvezde proslavili prvi gol

Foto: Starsport
14' Simić do Stojiljkovića iiii... ništa
Simić je sjajno probio po desnom boku, zasekao u kazneni protivnika i pokušao da pošalje loptu ka Stojiljkoviću, ali ipak nije bilo značajnije prilike za crveno-bele.
12' Domaćin preti, ali bezopasno
Nakon šokantnog početka za Voždovac, oni deluju sve bolje. Petrović je šutirao, lopta se odbila do Ćirkovića, ali on je loptu smestio daleko iznad gola.
Da li se slažete?
8' Prvi šut Voždovca
Osam minuta bilo je potrebno domaćinu da uputi prvi šut u okvir gola Crvene zvezde, ali je to bio lak posao za Zorana Popovića.
6' Zvezda bolja na startu meča
Zvezda nastavlja da napada posle gola Simića za 1:0. Srnić je izveo jedan korner, ali je lopta došla samo do Kneževića.
2' GOL! Na samom startu Simić postiže gol!
Veljko Simić, koji je pre samo nekoliko dana došao u Crvenu zvezdu, pogodio je gol protivnika nakon odbitka i sa nekih deset metara matirao čuvara mreže Voždovca sjajnim šutem za vođstvo od 1:0.
1' Počela je utakmica "na krovu"
Vizuelni prikaz
Debitanti na terenu
Za crveno-bele debitovaće Simić, igrač veznog reda, i Sumaila, odbrambeni fudbaler.
Sastavi:
Crvena zvezda (4-3-2-1): Popović - Gobeljić, Degenek, Sumaila, Hajdin - Jovičić, Jovančić, Simić - Milić, Srnić - Stojiljković.

Voždovac (4-2-3-1): Knežević - Ćirković, Mihajlov, Petrović, Kovačević - Ostojić, Pavlović - Duronjić, Luković, Mašović - Stuparević.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: