<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5">+</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>KRK</td> <td> </td> <td>PAR</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>61</td> <td>:</td> <td> <p>76</p> </td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Dobrodošli!
Kraj utakmice
Pobeda Partizana u Novom Mestu 76:61
Mekaduov finiš
Sjajne role snažnog centra crno-belih. Ponovo je nezaustavljiv pod košem, sada je poentirao uz faul za 76:59.
Dva minuta do kraja
Mekadu je snažno zakucao, a onda se Đapa revanširao pod košem. Deluje da se samo njemu igra u ekipi tima iz Novog Mesta.

Partizan ubedljivo vodi 74:57.
Pet minuta do kraja
Partizan se malo opustio u finišu i Krka smanjuje serijom 7:0 na krilima Ðape. Ipak, crno-beli i dalje imaju velikih 69:53.
Pejdž ne staje!
Krka je smanjila razliku preko iskusnog Ðape i Balažièa, a onda je novu trojku postigao Pejdž, treæu na ovoj utakmici. U sledeæem napadu crno-belih ponovo je postigao sa istog mesta, Partizan vodi 64:46.
Završena je treća četvrtina
Mali broj poena smo videli - samo 22, po 11 na obe strane. Partizan svakako ima ogromnu prednost 58:38.
Opet Birčević, pa prvi poeni Angole u crno-belom dresu
Èetvrti put je pogodio iskusni krilni košarkaš iz isto toliko pokušaja van 6,75, da bi se Partizan opet odranio i u kontri je zakucao debitant Angola. Partizan ima najveæu razliku u "Štukelju" - 58:35
Dve trojke Krke
Pašaliæ i Jošilo su bili precizni, zbog èega je odmah reagovao Trinkijeri tajm-autom. Partizan i dalje ima visoko voðstvo - 49:33
Prvi poeni u nastavku
Dao ih je Mozli i to posle skoro tri minuta igre na asistenciju Tomasa.

Partizan vodi 49:27
Počelo je drugo poluvreme
Posle dva minuta igre nije viđen nijedan poen.
Strelci
Najefikasniji do sada je Stefan Birčević sa 12 poena (3/3 za tri), Nikola Janković ima sedam, a po šest Markus Pejdž, Uroš Trifunović, Rašon Tomas i Ognjen Jaramaz.

Kod Krke bolji od ostalih su Marko Jošilo sa sedam i Muhamed Pašalić sa šest.
Poluvreme!
Partizan je svoj poslednji napad ispustio zbog izgubljene lopte Pejdža, a onda Kouzi nije stigao da asistira Balažiču za šut jer je isteklo vreme.

Partizan na odmor ide sa velikih 47:27.
Angola na terenu
Novajlija iz Ostendea je prvi put na parketu u dresu Partizana
Birčević, nova trojka za crno-bele
Šuterska klinika tima Andree Trinkijerija, peta trojka iz isto toliko pokušaja od nastanka serije u ovoj deonici. Ponovo je precizan bio Birèeviæ, a onda je pogodio i Jankoviæ, dok se Krka probudila na kratko preko Fifolta. Upisao se i mladi Trifunoviæ kod Partizana, pa je sada 45:24.
Četiri vezane trojke za Partizan!
Seriju je otvorio Jaramaz, a onda su mu se pridružili Pejdž i Birèeviæ. Prvo je reprezentativac izlomio svog èuvara i pogodio otvorenu trojku, a onda još jednu uz visok lep lopte posle odbitka od obruèa. Krka je imala dva loša napada, a onda su Pejž i Birèeviæ ponovo bili precizni van linije 6,75 metara. Ogromna prednost za Partizan - 40:22.
Prazni minuti
Nekoliko "praznih" napada na obe strane, Jaramaz i Zagorac su promašili šuteve za tri, ali ni Krki ne uspeva da se dodano primakne
11' Jošilo se razigrao, ima sedam poena
Druga deonica otvorena je poenima Tomasa u kontri, da bi Jošilo "pocepao mrežicu" za tri preko Velièkoviæa. Krka je smanjila razliku košem Ðape, pa je sada u zaostatku od sedam poena 20:27.
Kraj prve deonice, Partizan vodi 25:10
Zanimljiv poslednji minut, Mozli je sjajno zakucao na "alleyoop" u akciji sa Zagorcem, a onda je Pašalić trojkom zatvorio prvu četvrtinu.
9' Partizan nastavlja u istom ritmu
Razigrao se Birčević u seriji od pet poena i posle nove trojke doneo dvocifrenu razliku Partizanu - 23:12.

Prethodno su se crno-beli dobro branili....
7' Partizan diže razliku
Muče se košarkaši Krke u napadu, posebno u organizaciji igre.

Greške je kaznio Birčević lepim "flouterom" za novu razliku u korist Partizana 20:12
Pejdž za tri, Partizan na +6
Evo i prve trojke za Partizan. Amerikanac je iz drugog pokušaja pogodio i doneo Partizanu šest poena razlike - 16:10.
5' Partizan preokreće u kratkom roku
Crno-beli su vezali sedam poena i posle velike serije vode 11:8.

Janković je imao sjajnu sekvencu, koš, pa još jedan uz faul.

Na drugoj strani Jošilo je prekinuo, ali je Janković ponovo siguran pod košem. Snađni centar posle sedam poena mesto na terenu ustupa Mozliju.
4' Krka na plus četiri
Prvu trojku na utakmici pogodio je Balažič, a onda je Đapa uvećao razliku.

Krka bolje otvara utakmicu 8:4
Partizan poveo
Krka je povela sa penala jednim od dva pogođena od Kouzija, Amerikanac je pogodio još jednom, a onda su Veličković i Tomas doneli vođstvo Partizanu 4:3
Utakmica je počela
Partizan nije poentirao u prvom napadu pošto je Novica Veličković izgubio loptu
Angola u sastavu
Prvi put, od dolaska iz Ostendea, u ekipi Partizana nalazi se Brajan Angola
Vladimir Anzulović, trener Krke
"Meč će biti težak kao i bilo koji protivnik u ligi. Partizan je trenutno verovatno najkvalitetniji tim u ligi, tako da nemamo šta izgubiti. Igramo kod kuće, pa moramo biti hrabri, biti što agresivniji i ispraviti igru u odbrani s obzirom na našu poslednju ligašku utakmicu sa Cedevita Olimpijom", rekao je Anzulović.
Izjava trenera Partizana Andree Trinkijerija
"Vraćamo se u takmičarski ritam nakon pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu. Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. Sa druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima", rekao je Italijan.
Krka - Partizan 61:76
Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Krku 76:61 u Novom Mestu u 20. kolu ABA lige.

Možda vas zanima

Podeli: