EL: Crvena zvezda – Panatinaikos 78:73

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Panatinaikos rezultatom 78:73 u 23. kolu Evrolige.

 9:21, 26:11, 11:25, 32:16
  CZV   PAO  
  78 : 73  
Kraj, pobeda Zvezde!
Nestvaran povratak Crvene zvezde, i to dva puta! U prvom je bilo +13, a u drugom poluvremenu +12 za Grke, ali je na kraju pobedio srpski tim!
Kraj, Zvezda je pobedila!
Poslednji minut:
Kevin Panter pogađa trojku posle ofanzivnog skoka Kuridže i Dženkinsa (74:73), a tehničku dobija Rik Pitino!

Panter pogađa bacanja (75:73), 52 sekunde do kraja.

Kalates sa devet metara ne pogađa trojku, Fredet hvata ofanzivni skok, a Dženkins igra nenormalno dobru odbranu i krade loptu Amerikancu! 75:73 na 20 sekundi do kraja!

PAO pravi faul nad Beronom, a Bili pogađa samo jedno bacanje... 76:73 na 15 sekundi do kraja.

Tomas je promašio, Panter je uhvatio skok, a PAO je uspeo da napravi faul (76:73). Na semaforu je 0.3.
39' Kalates pogodio nemoguće, Zvezdu uništila bacanja
Posle promašaja Kuridže, Tomas pogađa otvorenu troku (70:70). Kalates pravi faul nad Stratosom, koji pogađa samo jedno bacanje (71:70). Izuzetno loš faul Štimca Kalates je iskoristio i pogodio maltene nemoguć šut, a i dodatno bacanje (71:73).
38' Potpuni egal!
Posle poena Mitoglua, Jagodić-Kuridža, koji duže vreme ima četiri faula, hvata defanzivni skok i momentalno dobija faul, ali ne pogađa ni jedno bacanje (70:67).
37' Arena u transu
Štimac pogađa jedno bacanje i vraća prednost na stranu svoje ekipe, Kalates ne pogađa otvorenu trojku, a Dženkins u stilu elitnih plejmejkera šalje loptu Štimcu (68:65).
Perperoglu!
Perperoglu se naljutio jer mu sudije nisu dale faul u prethodnom, pa je u narednom napadu pogodio trojku preko ruke (65:65).
35' Jedan posed razlike!
Mitoglu ne pogađa otvorenu trojku. Perperoglu pogađa težak šut uz faul i nagrađuje se posle tajm-auta za 60:65. Tomas pravi faul u napadu, a Zvezda izuzetnom timskom igrom preko Štimca dolazi do 62:65, a PAO, odnosno Mitoglu, ponovo pravi faul u napadu!
34' Zvezda ne koristi šanse
Davidovac nije hteo da ide do kraja u kontri, a onda je Panter iz teške pozicije "isciglao" trojku. To je kaznio Fredet, ali je odgovorio Perperoglu pod košem (54:62). Grk u narendom napadu pogađa jedno od dva bacanja, a sudije opet izuzetno poštuju Dešona Tomasa (55:65).
32' Jednocifren minus za Zvezdu
Davidovac je promašio čist zicer, ali je ubrzo "sevnula" kontra pa je Panter izborio bacanja i pogodio ih (48:57). Perperoglu ne pogađa otvorenu trojku, ali posle ofanzivnog skoka pogađa Štimac, a Fridet pravi korake (50:59).
30' Kraj treće četvrtine, Zvezda u debelom zaostatku
Dešon Tomas promašuje oba bacanja, a Dženkins pogađa u polukontri (46:55). Tomas je ponovo dobio bacanja u narednom napadu i pogodio oba, Gist je uništio naredni napad svoje ekipe, a Rajs je zatim napravio korake.

Na kraju 3/4 – 46:57.
28' Raspala se igra Zvezde
Nastavlja se izuzetno loša igra domaćina, ali i suđenje. Braun krade loptu, ide na lake poene, ali mu Kalates krade loptu i skoro sigurno pravi faul. Sudije su faul dosudile Gistu u borbi za loptu, pa je Fredet pogodio bacanja, a Džonson je u narednom napadu pogodio trojku posle novog ofanzivnog skoka 41:53.
26' Braun igrač manje, PAO vodi
Braun nastavlja da igra loše, izuzetno loše, i to sve više i više košta Zvezdu. Nema tečne igre u napadu, ali ni PAO ne briljira. Težak šut Fredeta povećava prednost gostiju – 41:44.

Tajm-aut na 4.15 do kraja treće četvrtine.
24' Odžo se ne snalazi u napadu, loša košarka u Areni
Odžo ima mnogo problema u napadu, ali dobro gradi skok u odbrani. Braun je bio fauliran na šutu za tri poena, koji je promašio, ali sudije to nisu videle (37:39).
22' PAO ponovo vodi
Kao na početku utakmice, Zvezda igra jako loše. Prima četiri laka poena, pa uzvraća posle saradnje Brauna i Odža. Papas pogađa trojku (37:39).
Poluvreme: Ogroman preokret Zvezde!
Davidovac pogađa trojku, Zvezda uspeva da zagradi posle promašaja gostiju, pa Perperoglu dobija dva bacanja i pogađa ih (30:32). Trojkom Pantera Zvezda je prvi put na meču povela (33:32), da bi zatim Davidovac ukrao loptu i zakucao na opšte oduševljenje Arene (35:32).

Zvezda je prvo poluvreme okončala serijom 16:3!
18' Može li Zvezda to potpunog egala?
Zvezda igra dobru odbranu, ali jednostavno ne može da zagradi, što je verovatno najveći problem, pored lošeg šuta sa distance, večeras. Mitoglu pogađa bacanja, kao i Odžo, pa na dva minuta do kraja poluvremena – 25:32.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
17' Sukcesivni tajm-auti Pitina!
Sudije su se ogrešile o Pantera kojem nisu dale čist faul, pa je u kontri promašio posle dobre odbrane Papapetrua. U naredna dva napada postignuti su laki poeni u kontrama, Zvezda se dobro odbranila, a onda je Dženkins ostavio Odža samog za tajm-aut Pitina (23:29)!
16' "Živnula" Zvezda
Zvezda preko linije penala (2/3) smanjuje prednost (17:27). Panter pogađa šut, Dženkins krade loptu, ali Panter pokušava sve sam i ne pogađa –19:27.
14' Štimac u potpunom kontraritmu, PAO na +13
Štimac ponovo ne uspeva da se usaglasi sa saigračem i Zvezda zbog toga ostaje bez skoka. PAO preko Papajanisa odlazi na +13. Panter pravi faul u napadu, a Štimac nastavlja da šteti svojoj ekipi – 14:27.
12' Ne ide pa ne ide
Panter je pogodio drugi šut, ali Dženkins nije iz otvorene pozicije, pa su se Štimac i Kuridža "posvađali" oko skoka u napadu. PAO je to kaznio preko Papajanisa uz mnogo sreće - 11:23.
10' Može samo bolje
Zvezda je odigrala jednu od najgorih četvrtina ove sezone u svim takmičenjima. PAO posle prvih deset minuta vodi – 9:21.
9' Panter se upisao, Zvezdi i dalje ne ide
Zvezda ima gomilu otvorenih šuteva, ali jednostavno ne može da ih pogodi. Ni Panatinaikos nije mnogo efikasniji, ali daleko više od Zvezde. Ukoliko crveno-beli krenu da pogađaju iz pozicija koje imaju može ovo da bude mnogo bolje.

Panter se podiže sa jedne noge i pogađa za 9:17.
7' Beron prekinuo seriju od 5 minuta bez poena
Flouterom Bilija Berona prekinuta je Zvezdina agonija od pet minuta bez opena (7:15).

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
5' Niko ništa ne može da pogodi
Zvezda i dalje ne može ništa da pogodi, ali ni PAO nije preterano efikasan u ovim trenucima. Ostaje 5:15.
4' Zvezda u problemu na obe strane terena
Beron iz trećeg pokušaja pogađa prvu trojku (5:8), a onda se ulazi u seriju promašaja. Odžo kasni u rotaciji i pravi faul nad Mituglouom, koji je pogodio polaganje (5:11). Kalates pogađa iz teške pozicije (5:13).
2' Loša odbrana Zvezde u reketu
Meč poenima otvaraju Kalates i Odžo, PAO ponovo poentira posle tri ofanzivna skoka, a otvorenu trojku promašuje Beron (2:4). Zvezda ponovo prima lake poene iz reketa, a onda i iz kontre (2:8).
Očekuje se oko 1.000 ljudi, javlja reporter B92

Foto: B92/PT
Zvezda bez Kuzmića i Dobrića
Umesto Kuzmića i Dobrića, koji su bili u sastavu u ponedeljak protiv Partizana, u protokolu su Perperoglu i Simanić.
Sastavi:
Crvena zvezda: Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Gist, Jagodić-Kuridža, Dženkins, Simanić, Odžo, Štimac; Trener: Dragan Šakota

Panatinaikos:
Tomas, Rajs, Papajanis, Rautins, Papapetru, Papas, Džonson, Fridet, Kalates, Vajli, Mitoglu, Bentil; Trener: Rik Pitino
Dvorana se polako puni

B92/PT
Prisetite se najzanimljivijih detalja sa derbija
Beron briljirao – Zvezda posle drame pobedila Partizan!

Foto: B92/PT

Foto: B92/PT
Dobro došli!

Možda vas zanima

Podeli: