Crvena zvezda – Anadolu Efes 78:85

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 22. kolu Evrolige od Anadolu Efesa rezultatom 85:78.

Dobro došli!
Kraj, poraz Zvezde
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 22. kolu Evrolige od Anadolu Efesa rezultatom 85:78.

Zvezda ima skor 9-13, a Efes 19-3.

U narednom kolu, u sredu, crveno-beli dočekuju Panatinaikos.
40' Poslednji minut
Braun se zaleteo i uzeo jako težak šut, ostaje 76:82 na 31 sekund do kraja utakmice, tajm-aut Ataman.

Simon pogađa jedno od dva bacanja, ali košarkaši Zvezde se sudaraju i gube loptu posle promašaja protivnika (76:83).

Singlton ne izbacuje loptu na vreme, 15 sekundi do kraja, tajm-aut Šakota.
39' Ne da se Zvezda!
Simon vraća Efesu dvocifrenu prednost (71:82), ali uzvraća i Panter (74:82). Zvezda se odbranila, ali nije zagradila na skoku. Ipak, Gist je ukrao loptu, a poentirao Panter (76:82).
38' Efes bez poena – četiri i po minuta!
Turski tim nije postigao nijedan poen četiri i po minuta. Zvezda je za to vreme napravila seriju 9:0, poslednje poene postiže Odžo u kontri koš-faulom (71:79)!
36' Dobra odbrana Zvezde, ali loš napad
Panter pogađa dalekometnu trojku, Zvezda igra dobru odbranu, ali doskorašnji as Olimpijakosa pravi faul u napadu (65:79). Zvezda se dobro brani i u naredna dva napada, ali Gist promašuje čist zicer, a onda Zo dobija rampu.
Momenat iz 3/4
34' Tajm-aut Šakote, Efes na +17
Potpuno je nestao sjajan ritam crveno-belih sa kraja treće četvrtine. Rešenja u napadu opet nema, a Efes igra koliko "mora". Šakota traži tajm-aut – 62:79.
32' Efes odbio napad Zvezde
Beron krade loptu i poenima otvara 4/4, ali Piters ne prašta kada ostane barem malo sam van linije 6,75 (60:76). Štimac pogađa posle ofanzivnog skoka (62:75).
30' Ima li nade?
Dženiks pogađa za seriju od 7:0 Zvezde, pa Ataman traži tajm-aut. Posle njega Larkin ostaje sam i pogađa, a u napadu crveno-belih popravlja Štimac (58:71). Zvezda nije poentirala u svoj poslednjem napadu, ali se i odbranila, jer je Štimac iznudio faul u napadu Singltona.

Bilo je i -24, a sada je -14 (58:72).
28' Beron se razigrao
Na trojku Larkina odgovara Davidovac istom merom (49:67). Šanl pogađa iz reketa, a Beron dobija faul na šutu za tri poena i biva maksimalno precizan (52:69). Beron krade loptu i pogađa u kontri ispred Simona – 54:69.
Da li bi oni pomogli Zvezdi večeras?

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
26' Serija promašaja
Serija promašaja i na jednoj i na drugoj strani, što više odgovara Efesu.
24' Slabije odbrane, sudije progledale kroz prste Singltonu
Efes značajno ležernije igra odbranu u drugom poluvremenu, što Zvezda koristi za lake poene. Nažalost ni Zvezdina odbrana nije mnogo bolja, pa Efes često lako poentira, ili direktno iz reketa ili šutem posle izlaznog pasa

Davidovac je ukrao loptu Singltonu, krenuo u kontru, pa ga je Singlton evidentno fauliralo. To sudije nisu videle, a zatim je pogodio Micić (38:58).
22' Nešto mirniji početak II poluvremena
Drugo poluvreme počinje poenima Larkina i Brauna, a onda i "er-bolom" Zvezdinog plejmejkera, koji igra jednu od najslabijih utakmica ove sezone. Singlton nastavlja da igra fenomenalno i postiže 13. poen (32:56), Beron gubi loptu, Plajs ne pogađa zicer, a zatim Štimac upisuje osmi poen (34:56).
20' Kraj I poluvremena – Efes na +21!
Beron pogađa trojku, bacanje zbog tehničke, ali Zvezda ne uspeva da dodatno iskoristi prazan hod Efesa (30:48). Gist ne pogađa zicer, a ni Beron da popravi iz situacije jedan na nula. Buboa pogađa step-bek trojku (30:51), Gist se zabija u protivnika i gubi loptu, i to je kraj prvog poluvremena...
Tehnička Atamanu
Turski trener je uleteo na teren posle nedosuđenog faula Dženkinsu nad Larkinom, a sudije su imale lak zadatak i dodelile mu tehničku.
18' Simon prekinuo Zvezdinu seriju
Prve poene iz igre za Zvezdu, na tri i po minuta do kraja četvrtine, postiže Gist (20:41). Odmah zatim Larkin pogađa trojku posle sjajnog protoka lopte, ali uzvraća Davidovac sa 2+1 (23:44). Zvezda pravi mini-seriju od 6:0, a onda je seče Simon (26:46).
Nezaustavljiv je

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
16' Sprema se katastrofa?
Buboa pogađa trojku, a Zvezda nastavlja da srlja i promašuje. U ovim trenucima se vidi i velika nesigurnost u igri izabranika Dragana Šakote, ali i jasna razlika u kavlitetu sa protivnikom. Ne briljira ni Efes u poslednja dva minuta, ali ima... +21 (18:39).
14' Bek Efesa dvaput za par minuta blokirao Pantera na šutu
Odžo pogađa oba bacanja, a od table pogađa Kruno Simon (18:36). Bubao ponovo blokira Pantera, drugi put u roku od par minuta. Simon greši u napadu svoje ekipe, ali mu istom merom uzvarća Dženkins.
12' Efes ponovo dao gas
Gist na nesvojstven način napada koš i ne pogađa, a Buboa na drugoj strani pogađa trojku. Iz teške pozicije promašuje i Štimac, pa ponovo kažnjava Buboa (16:29). Francuz nastavlja da dominira i udara blokadu Panteru, koji u kontri pravi faul nad Balbajom, koji usput i pogađa polaganje (16:32).

I Singlton pogađa trojku, posle diskutabilne odluke sudija da dodeli loptu Efesu (16:34).
10' Turbulentna 1/4, Zvezda gubi
Zvezda je uhvatila gomilu ofanzivnih skokova, ali maltene nijedan nije realizovala. Taj problem koristi Efes i dolazi do lakih poena u kontri, ali Zvezda momentalno uzvraća preko Simanića (16:22). Šanl pogađa oba bacanja, Štimac dobija "rampu", a Singlton ne pogađa trojku (16:24).
8' Šejn Larkin...
Larkin pogađa neverovatnu trojku uz faul, a onda još jednu (11:20). Micić pravi prvi faul, a Dobrić pogađa prvu trojku (14:20).
6' Zvezda krenula da igra
Lorenzo Braun se prvi upisuje u listu strelaca kod domaćina, a u narednom napadu Micić šalje loptu u aut (2:11). Simanić ne pogađa otvorenu trojku, a Larkin baca dobar pas Plajsu (4:11). Prvu trojku za Zvezdu je ubacio Beron, Plajs je promašio zicer, a Štimac promašio oba bacanja (7:13).
4' Četiri minuta užasa
Nastavili su se problemi Zvezde u napadu, ali i u odbrani. Larkin lomi odbranu i ostavlja Singltona samog na trojci, a u narednom napadu isto čini i Džejms Anderson (0:11).
2' Loš početak Zvezde
Izuzetno loša organizacija napada crveno-belih. Efes to koristi i poentira, prvo preko Singltona, a onda preko Larkina (0:5).
Odata počast Brajantu
Zvezda i Efes su, kao i većina ekipa protekle nedelje, odali počast legendarnom Kobiju tako što su u znak brojeva koje je Amerikanac nosio na svojim dresovima. Efes prvo nije preneo loptu za 24 sekunde, a onda Zvezda nije prešla pola za 8.
Minut ćutanja
Za Kobija Brajanta i Roberta Arčibalda.
Sastavi:
Crvena zvezda: Kuzmić, Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo, Štimac; Trener: Dragan Šakota

Anadolu Efes
: Larkin, Buboa, Singlton, Balbaj, Šanl, Moerman, Tunčer, Plajs, Micić, Anderson, Piters, Simon; Trener: Ergin Ataman
Aplauz za Vasu Micića

Starsport

B92/PT

B92/PT
Šta je rekao Ataman?
"Zvezda je opasna ekipa"
Zvezda se oglasila saopštenjem tokom dana
Opširnije: KKCZ: Što pre odluka o neregistrovanom meču sa Budućnosti
 16:24, 14:27, 28:21, 20:13
  CZV   EFS  
  78 : 85  

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: