Crvena zvezda – Žalgiris 70:76

Košarkaši Crvene zvezde neočekivano su poraženi u 19. kolu Evrolige od Žalgirisa rezultatom 76:70.

 20:22, 18:16, 15:19, 17:19
  CZV   ŽAL  
  70 : 76  
Kraj, poraz Zvezde od Žalgirisa
40' Poslednji minut
Beron je promašio obruč trojkom, Dženiks popravio (68:73).

Vokap je pogodio oba slobodna bacanja (68:75).

Braun lako zakucava (70:75).

Ulanovas pogađa jedno bacanje, ali se Braun zaleće i promašuje (70:76).
39' Sudije poništile trojku Berona
Lekavičus pogađa oba bacanja posle iznuđenog faula, a zatim Beron pogađa trojku uz faul nad Gistom. Ipak, sudije su pogledale snimak i trojka nije priznata jer je faul načinjen pre trojke. Dobra odluka sudijske trojke.

Gist pogađa jedno bacanje - 66:73.
38' Braun konačno pogodio, Lendejl promašio oba "penala"
Gist hvata ofanzivni skok i moćno zakucava za tajm-aut Jasikevičusa, ali odmah posle njega Lendejl koristi "mis-meč" sa Braunom i pogađa uz faul (63:71). Panter je imao mnogo vremena da se namesti, ali je jedva dobacio, a Braun je ponovo napravio faul nad Lendejlom, ali bivši igrač Partizana je ovog puta šutirao 0/2.

Braun je napao Lendejla i pogodio – 65:71.
37' Bitna trojka Berona, Štimac 0/2
Ne pogađa Beron, ne pogađa Gist, ali ne pogađaju ni Litvanci. Ipak, dolazi veoma bitna trojka Berona uz evidentan faul koji nije sviran, ali i još jedan izuzetno težak šut i pogodak Lekavičusa (61:68).

Štimac ne pogađa ni jedno od dva penala, Ledej pravi korake, pa ostaje -7.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)
35' Ne ide, pa ne ide...
Lorenzo je bacio loptu u ruke Hejnsa, ali na njegovu sreću to nije kaznio Lekavičus. Braun je ponovo promašio flouter (58:66).
34' Gosti ne dopuštaju Zvezdi da se priključi
Gist je odlično odreagovao i na obruču doneo poene Zvezdi. Crveno-beli odigraju su odličnu odbranu, ali je uz mnogo sreće šut pogodio Lekavičus (55:64). Beron pogađa dugu dvojku, ali ne uspeva još jednu, a sudije izbijaju u prvi plan.

Vokap se "nabija" u Berona i pogađa – 57:66.
31' Zvezda je u problemu
Dobrić ne pogađa otvorenu trojku, za razliku od Kenija Hejsa (53:60). Panter "cigla" sa velika razdaljine, a onda bez iole truda igra odbranu nad Ledejom... 53:62.

Zvezda je u problemu.
30' Štimac drži Zvezdu u igri, ali Žalgiris vodi
Štimac hvata novi ofanzivni skok i opet beleži lake poene (52:52). Trojku pogađa Ulanovas, Štimac ubacuje jedno od dva penala, a Dobrić pravi faul koji je više delovao kao faul Ledeja, koji se kretao u bloku... Lekavičus pogađa oba bacanja i to je kraj treće deonice (53:57).
28' Gist 0/2 sa linije penala, Štimac ponovo pravi razliku
Braun konačno pogađa trojku, drugu iz šest pokušaja, pa donosi izjednačenje, ali odgovara Ledej (50:52). Gist je iznudio faul za bacanja, ali promašio oba.
Gužva na tribinama
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, na tribinama Arene izbio je manji incident, ali su pripadnici Žandarmerije sve brzo doveli u red.

B92/PT
27' Kuzmić prekinuo seriju Žalgirisa
Kao i svaki prethodni put, Kuzmić prekida seriju protivnika, koja se ovog puta zaustavlja na 11:0... Zvezdin centar pogađa oba bacanja, pa ga menja Štimac (47:49).
Braun u problemu
Imam mnogo problema Zvezdin plejmejker, pogotovo u prenosu lopte, jer je Jasikevičus postavio taktiku tako da Brauna tera na brzo dodavanje i ne dopušta mu da organizuje napad... Lendejl lako rešava situaciju sa Simanićem na niskom postu, pa Žalgiris vodi (45:47).
25' Žalgiris uzvratio
Gosti uzvraćaju udarac i postižu pet lakih poena za 30-ak sekundi (45:43). Trojke su promašili Beron i Braun, a Ledej povećao seriju Žalgirisa na 7:0 (45:45).
Momenat iz 2/4
Beron!
Izuzetna odbrana crveno-belih u drugoj četvrtini donosi plodnost u napadu. Posle trojke Simanića isto je uradio i Beron, te naterao Jasikevičusa na tajm-aut – 45:38!
Boriša!
Trojka Simanića digla je publiku na noge (42:38) i donela Zvezdi maksimalnu prednost, a navijači su dobili posebnu motivaciju kada je Boriša izblokirao Lendejla na obruču!
22' Jedan poen za dva minuta, loše veče Brauna
Drugo poluvreme počelo je sa minut i 50 sekundi bez ijednog poena, a prve smo videli tek posle ofanzivnog skoka Kuzmića i faula koji je izborio – 39:38. Braun nastavlja da promašuje, večeras je, za sada, na 2/9.
Poluvreme: Potpuni egal!
Gist pronalazi Štimca za lake poene, Zvezda se dobro brani, a prvo poluvreme se završava promašajem Pantera iz teške pozicije – 38:38.
19' Sve ide preko Štimca
Napadi Zvezde u drugoj četvrtini idu maltene isključivo preko Štimca, koji sa niskog posta ima ulogu sekundarnog plejmejkera. Ovoga puta proigrava Dženkinsa, ali Zvezda spava u odbrani pa prima nove lake poene od Vokapa (36:38). Rivers nije pogodio iz izgledne pozicije, ali nije ni Dobrić.
Momenat iz 1/4
17' "Banane" Dobrića i Gista!
Gist lupa "rampu" Lendejlu, a onda se nagrađuje na drugoj strani terena i pogađa težak šut preko ruke (34:31). Rivers nastavlja da "rešeta", Žalgiris igra dobru odbranu, ali "rampu" lupa i Dobrić, Lendejlu. Ostaje 34:34.
Tajm-aut na sredini druge deonice, Zvezda povela
Ovoga puta Dobrić koristi pravovremen pas Štimca i pogađa trojku (32:31). Idemo na tajm-aut
14' Obračun Riversa i Pantera!
Jako težak šut, posle poena Ledeja, pogađa Panter. Zvezda igra dobru odbranu, ali ponovo ne može do prednosti. Ovog puta otvoren šut promašuje Dobrić.

Iz teške pozicije pogađa Kej Si Rivers, ali sa devet metara uzvraća Panter! – 29:29.
12' Snažne odbrane na obe strane
Poenima Ledeja i Dobrića počinje druga deonica (22:24). Sjajno kombinuju Dženkins i Gist, Jankunas ne pogađa otvorenu trojku, ali Štimac gubi loptu... 24:24.
10' Žalgiris zadržao prednost
Panter i Štimac momentalno po ulasku na teren donose i pozitivne i negativne stvari. Zvezda vraća prednost na svoju stranu, ali Žalgiris pravi seriju (18:20). Štimac hvata ofanzivni skok, dobija faul i pogađa oba bacanja, a na drugoj strani prodorom uzvraća Rivers – 20:22.
8' Egal u Areni
Geben pogađa uz faul Kuzmića, Zvezda igra loše u napadu, a Jankunas ne pogađa otvorenu trojku (14:16). Izjednačenje donosi Lorenzo Braun (16:16).
7' Alej-up Brauna i Simanića!
Odlična odbrana Brauna donela mu je lako zakucavanje u kontri, ali je lake poene zabeležio Lekavičus (12:13). Ispadanje u odbrani kaznili su Lorenzo i Simanić fenomenalnim alej-upom za novo vođstvo Zvezde - 14:13!

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)
6' Kuzmić dominira!
Milaknis ne planira da stane i pogađa treću trojku. Braun ponovo gubi loptu, a Milaknisu ovog puta lopta izlazi iz obruča. Kuzmić prekida seriju tima iz Kaunasa posle ofanzivnog skoka, uz faul (7:11). Zvezda je imala priliku za svoju seriju, ali je Braun promašio čisto polaganje. Ipak, nije bilo kazne, jer je Kuzmić "zalepio" Ledeja, onda uhvatio ofanzivni skok, pa poslao asistenciju Braunu za trojku - 10:11.
4' Serija Žalgirisa 8:0
Posle nekoliko loših napada domaćina prednost gostima donosi Ledej (4:5). Posle još jednog izuzetno lošeg napada Zvezde novu trojku je pogodio Milaknis - 4:8.
2' Dobar početak Zvezde
Prve poene na meču beleži Kuzmić posle ofanzivnog skoka, a prednost svoje ekipe povećava Lazić u kontri (4:0). Crveno-beli igraju izuzetnu odbranu na početku meča, ali trojku posle izgubljene lopte Berona pogađa Milaknis (4:3).
Aplauz za Šarasa
Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus dobio je aplauz po ulasku u halu od navijača Crvene zvezde.
Šakota "teškašima" napada Žalgiris
Dragan Šakota za ovaj duel u sastavu ima Štimca, Kuzmića, Odža i Jovanovića, a tu je i Gist koji takođe može da igra na poziciji "pet". Nema Čovića, Davidovca, Jagodić-Kuridže i Perperoglua.
Sastav Žalgirisa

Sastav Zvezde

Tu je i Lendejl

B92/PT
Ko ne želi da gleda Zvezdu...
... Može da gleda Partizan.
Šta je rekao Šakota?
"Opasna utakmica, Kaunas da zaboravimo"
Donedavno saigrači, sada suparnici

B92/PT
Specijalizovani portal Jurohups posvetio je tekst šampionu Srbije
Opširnije: "Zvezda – misija je moguća"
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: