Crvena zvezda – Olimpijakos 88:81

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos rezultatom 88:81 u 15. kolu Evrolige.

 16:21, 20:27, 25:13, 27:20
  CZV   OLY  
  88 : 81  
Kraj! Zvezda od -15 do pobede nad Olimpijakosom!
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos u 15. kolu Evrolige.

Zvezda je bila i na -15, ali je uspela da se vrati, odigra fenomenalno drugo poluvreme i prekine niz od dva poraza.

Lorenzo Braun je imao 34 poena...
39' Miran ulazak u poslednji minut
Zvezda u poslednji minut ulazi sa +10.
Lazić ušao u glavu i Spanulisu
Čeri je promašio oba slobodna bacanja, Zvezda se odbranila posle ofanzivnog skoka Milutinova, a onda je Spanulis dobio tehničku. Ni njemu se nije svidela odbrana Branka Lazić.
Braun zakopao Olimpijakos!
Printezis ne pogađa iz teške pozicije, a tačku na i stavlja Braun trojkom preko ruke – 85:74!
37' Zvezda odgovorila na seriju Grka
Seriju 4:0 gostiju prekida Lazić šutem van balansa (80:74). Davidovac je fenomenalno pomogao u odbrani i presekao pas ka rasploženom Milutinovu, a onda smo videli četvrtu asistenciju Brauna za potpuno otvorenog Gista – 82:74!
36' Koš za koš...
Pol ponovo pogađa sa distance, a Zvezda odgovara preko Gista, koji je popravio Braunov promašaj (74:68). Lorenzo pogađa uz faul Pola za 77:68. Milutinov pogađa oba bacanja, Braun odgovara, ali poentira i Printezis (78:72).
34' Čeri, gde ćeš na Branka?
Beron nije uspeo da produži seriju promašivši verovatno najlakšu trojku na meču, ali je odbrana ostala na istom nivou. Lazić je u kontri doneo lake poene za 71:63. Beron je dobio nesportsku zbog "sekirice" u reketu, a to je kaznio Milutinov sa linije penala (71:65), ali nije Čeri koji je iz nekog razloga pokušao da ide jedan na jedan na Branka Lazića.

Amerikanac je zatim dobio tehničku grešku i Beron je pogodio bacanje, 72:65.
32' Rafalna paljba Bilija Berona!
Gist postiže prve poene u 4/4, a onda dobro zatvara Rida (63:61). Beron se dobro otvorio i nastavio šutersku rapsodiju (66:61).

Rafalna paljba Bilija Berona se nastavila – 69:63!
Beron izazvao rapsodiju, Ročesti je okončao
U poslednja dva napada trojke su pogodili Beron za 61:58 i prvo vođstvo Zvezde od prve četvrtine, ali zatim i Ročesti preko ruke za izjednačenje.
30' Izjednačenje!
Odlična igra u odbrani donela je sve što je bilo potrebno! U kontranapadu lopta je došla do Simanića, a on pogodio trojku za izjednačenje! (58:58).

Podsetimo, Olimpijakos je imao i +15.
29' Zvezda se ispromašivala sa penala
Gist je promašio oba slobodna bacanja, ali je Lazić posle ofanzivnog skoka dobija bacanja i pogađa ih (52:56). Rid je napravio faul u napadu i nedugo zatim Davidovac je dobio dva bacanja i pogodio jednog. Olimpijakosov centar ispravio je grešku i dobro se otvorio za alej-up, a zatim je Gist uhvatio Beronov er-bol i pogodio za 55:58.
27' Šou Zvezdinog pleja
Braun pogađa poludistancu, a Spanulis uz dosta sreće dolazi do otvorene pozicije i ne pogađa. Lorenzo promašuje, hvata ofanzivni skok i par sekundi kasnije beleži 24. poen (50:56).

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
25' Loša sekvenca Lorenza Brauna
Lorenzo je prvo poklonio loptu protivniku lošim pasom za Odža, a onda napravio korake u narednom napadu. I dalje je Zvezda na -10.
24' Pirejci se vratili na +10
Igra se koš za koš u ovim trenucima, što definitivno više ide u korist Olimpijakosu posle naleta domaćina. Branko Lazić sa linije penala donosi 46:52, ali prednost protivnika na +10 vraćaju Milutinov i Printezis (46:56).
22' Izuzetan start II poluvremena za Zvezdu!
Probudila se Zvezda i napravila odličan start drugog poluvremena! Lorenzo Braun nastavio je da bude nerešiva enigma za Olimpijakos, koji je naleteo na Zvezdin zid u odbrani!

Lorenzo već sada ima 20 poena, a Zvezda prilazi na 42:50.
Počelo je drugo poluvreme

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Poluvreme: Zvezda se vratila u egal, pa ponovo potonula
Nalet Zvezde je kratko trajao. Ponovo je sve stalo u napadu, niko se nije aktivirao sem Lorenza, a Olimpijakos se u završnici ponovo raspucao.

Na poluvreme gosti iz Pireja idu sa izuzetno lepih +11 (37:48).
19' Braun dominira, Pol ne promašuje
Raspucao se Lorenzo Braun i namestio nišanske sprave. Osam od poslednjih 11 poena Zvezde je njegovih, a Zvezdina odbrana je na odličnom nivou (35:41). Brendon Pol opet pogađa iz teške pozicije, 35:44.
Konačno, Đenka!
Posle 18 promašenih trojki zaredom ove sezone u Evroligi, Čarls Dženkins pogađa prvu!
18' Zvezdina serija od 7:0!
Olimpijakos je ušao u seriju grešaka a Zvezda je to iskoristila! Lorenzo Braun je vezao četiri poena sa linije penala, a onda je posle greške Spanulisa Dženkins pogodio trojku – prvu ove sezone u Evroligi! (31:39).
15' Sve gore i gore
U ovim trenucima se u Zvezdi igra samo jednom čoveku, Ognjenu Dobriću. Pogađa drugu trojku u nizu i smanjuje prednost na 24:34, ali zatim iz izuzetno teške pozicije pogađa Brendon Pol.

Braun ne pogađa šut za dva poena, Kuzmić ne uspeva da isprati Baldvina i faulira ga pri šutu. Amerikanac pogađa oba bacanja... 24:39.
13' Zvezda bila na -12
Seriju protivnika Beron okončava, ali slede novi problemi. Pet vezanih poena Vezenkova, promašaj Čovića, a onda promašaj Čerija... 18:30.

Dobrić pogađa mnogo bitnu trojku, 21:30.
Poruka navijača Zvezde

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
11' Tajm-aut Šakota
Dobrić promašuje otvorenu trojku, a Rid koristi prazan reket i poentira (16:23). Gist gubi loptu, Pol poentira, Šakota traži tajm-aut.
10' Problemi u napadu Zvezde, Olimpijakos vodi
Dosta problema je Zvezdi napravio Majkl Odžo u završnici prve četvrtine... Faulovi, izgubljene lopte... Pol pogađa prvu trojku za 16:21, a u poslednjem napadu u četvrtini Čović nije pogodio ni obruč sa deset metara.

Vil Čeri je pogodio trojku sa ogromne razdaljine, ali su je sudije poništile rekavši da je isteklo vreme.
9' Dobri faulovi nad Ridom, opao ritam
Bili Beron ulazi u igru i uzima šut za tri poena, koji pogađa (14:14). Milutinov pogađa bacanja za novu prednost gostiju, ali Beron sjajno "lomi" Ročestija i donosi novo izjednačenje. Vili Rid pogađa dva od četiri bacanja, 16:18.
7' Olimpijakos prvi put poveo
Milutinov se upisuje u listu strelaca i pogađa uz faul (11:10), a Lorenzu lopta izlazi iz koša pri šutu za tri poena. Printezis lako ugurava Simanića i donosi prvu prednost gostima, 11:12.
6' Loša ofanziva na obe strane
Loša napadačka igra na obe strane i promašeni šutevi i izgubljene lopte na obe strane. Na prvi TV tajm-aut odlazimo bez promena od prethodnog javljanja, to jest sa +4 za domaćina.
4' Olimpijakos van ritma
Mučenje Olimpijakosa prekida Konaris, kojem lopta od "sedla" obruča upada kroz koš. Zvezda ima dobar protok lopte, pa Simanić pogađa trojku (9:5). Spanulis se upisuje u strelce, a zatim Lorenzo postiže peti poen, pre faula u napadu Milutinova (11:7).
2' Odličan početka Zvezde
Crveno-beli otvaraju meč sa dve trojke koje su bile delo Davidovca i Brauna. Zvezda igra i dobru odbranu, pa vodi 6:2.
Počeo je meč!
Sastav Zvezde, nema Derika Brauna

Gde su navijači? part 2

Foto: B92/PT
Gde su navijači? part 1

Foto: B92/PT
Milutinov i Ročesti se vraćaju u Beograd
Bivši centar Partizana Nikola Milutinov i bivši plej Zvezde Tejlor Ročetsi večeras će ponovo zaigrati u Areni.
Šakota i Printezis se dobro znaju
Pred ovu sezonu, Dragan Šakota je poslednji put vodio klub u Evroligi sezone 2003/04. Tada je bio na klupi Olimpijakosa i sarađivao je sa tada zvezdom u usponu, Jorgosom Printezisom.
Šakota pred meč
"Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari, igraju samo Evroligu, dovoljno je pogledati roster. Očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal imaju sve što treba. Mogu da dobiju svakoga, što su i pokazali u nekoliko navrata. Sa druge strane, imamo dve utakmice u dva dana i to je problem koji ne može da predvidi kako će ekipe odigrati ovu utakmicu. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i napredujemo kao tim, što je glavni cilj".

Opširnije OVDE.
Lorenzo Braun bi trebalo da igra
Zvezdin plejmejker propustio je prethodna dva meča zbog povrede skočnog zgloba.
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: