Crvena zvezda – Fenerbahče 68:56

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Fenerbahče u drugom kolu Evrolige rezultatom 68:56.

 15:16, 20:14, 16:13, 17:13
  CZV   FEN  
  68 : 56  
Uz trojku Fajea par sekundi ranije, potez utakmice:
Kraj, pobeda Zvezde!
Crveno-beli su na kraju mirno priveli meč kraju i ostvarili prvu pobedu u Evroligi ove sezone, na kraju sa ogromnih +12!
39' To je to?
Pogodio je trojku Mahmutolu za 61:54, a crveno-beli su iskoristili nesmotrenost gostiju i poentirali preko Perperoglua za 63:59 pred poslenji minut.
Zvezda ima sve u svojim rukama
Nije pogodio Mahmutolu, Lorenco je usporio, pa je Zvezda u poslednja dva minuta ušla sa +9.

Srdjan Stevanovic
37' Zvezdina energija i neumorni Faje napravili prevagu
Posle pogođene trojke Faje je uništio Veselog i "zalepio" ga za tablu, ali nije kompletirao učinak u napadu. De Kolo nije dobacio u završnici napada posle nove fenomenalne odbrane crveno-belih, a Perperoglu je za "dlaku" ostao bez koša uz faul. Pogodio je oba slobodna bacanja za 60:51!
Faje i Dobrić naterali ŽOC-a na tajm-aut
Bilo je potrebno nego ikad više u ovoj utakmici, Faje je pogodio trojku. To je diglo publiku na noge, ali i Dobrića, koji je ukra loptu, a zatim "poleteo" i zakucao za 58:51!

Tajm-aut Obradović.
35' Sudije bez poštovanja prema Gistu
Veseli je iskoristio alej-up De Koloa, a zatim zicer promašio Gist. Amerikanac je uhvatio ofanzivni skok, zatim dobio nekoliko udaraca po glavi i telu, ali su sudije ostale neme.

To je iskoristio Fener, koji je preko Diksona smanjio na 53:51.
34' Samo pet poena za četiri minuta
Iz mukotrpnog napada poene je uspeo da "izmisli" Faje (53:46). Čović je napravio korake, ali je, na sreću, Slukas šutirao iz teške pozicije i ozbiljno promašio.

Crveno-beli su nastavili da igraju fenomenalnu odbranu, ali je neretko isto radio i Fener, pa je posle četiri minuta četvrte četvrtine postignuto samo pet poena, 53:46.
Bez prolaza za Čovića

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
32' Diksonov ofanzivni skok došao glave crveno-belima
Bez poena u prvom minutu drugog poluvremena. Ta serija je trebalo da se nastavi, ali je onda Dikson, najniži igrač na parketu, uhvatio ofanzivni skok, pronašao De Koloa, koji je pogodio trojku – 51:46.
30' Odžo "penal majstor", Zvezda ima +8
Lopta se svakom mogućom prilikom odbija u ruke gostujućih igrača, a oni to korist iz nekih drugih ili trećih šansi. Perperoglu je uspeo da promaši oba slobodna bacanja, ali se Duveriolu kretao u bloku nedugo zatim. Odžo posle tri vezana pogotka promašuje slobodno bacanje, a na drugoj strani pogađa Dikson (49:43).

Zvezdin poslednji napad rešio je Odžo koji je ovoga puta pogodio oba slobodna bacanja (ima 5/6), da bi Fenerov bio okončan promašajem De Koloa – 51:43!
28' Tajm-aut posle faula u napadu
Odžo oba puta precizan sa linije penala za 48:39. Datome, koji je do sada bio neprimetan, ne pogađa trojku, a onda faul u napadu pravi Perperoglu. Svira ga, naravno, Lamonika.

Tajm-aut na 2:18 do kraja treće četvrtine.
"Delije" nastavljaju sa prozivkama
Nikola Kalinić opet na meti besramnih navijača Crvene zvezde.
Stratos!
Stratos Perperoglu donosi najveću prednost Zvezdi od početka utakmice – 44:36!
25' Bili se upisao, De Kolo dobio tehničku
Bili Beron konačno postiže poene, prve na meču u kontri ispred Kalinića (40:36). Faje ne koristi momentum i ne pogađa trojku posle dobre odbrane, ali ne uzvraća ni De Kolo, koji dobija tehničku grešku zbog prigovora.

Beron pogađa bacanje, 41:36.
Gledalaca: 16.879
Zvezda ispunila bonus posle 2:16
Odluke sudija ne idu u korist Zvezde u drugom poluvremenu. Faul za faulom, pa je domaćin ispunio bonus posle 2 minuta i 16 sekundi.

Problem za Tomića je sledeći: Po tri faula imaju Derik Braun, Gist, Čović, Lazić i Faje.
22' Lorenco prvi dvocifreni kod domaćina
Posle tajm-auta poentira Lorenco Braun, a onda Zvezda igra dobru odbranu. Sjajni plejmejker probija nesmotrenog Kalinića, a onda faulom Veselog ponovo dolazi na liniju penala. Pogađa oba, Zvezda se vraća na +4 – 38:34!
Serija Fenera na startu drugog poluvremena
Prema očekivanjima, Fener je pritisnuo crveno-bele i poenima Slukasa i Vilijamsa napravio seriju 4:0 - 35:34.
Nestvarno
Fenerbahče je toliko oteran od koša da šutira samo 4/18 za dva poena...
Poluvreme: Odbrana kao ključ Zvezdinog vođstva
Derik Braun pogađa jedno bacanje, pa izlazi na 41 sekundu do kraja. Tomićev "small ball" doneo je dosta toga dobrog Zvezdi u završnici poluvremena, a deluje kao da se Obradović nije prilagodio.

U poslednjem napadu Lorenco Braun je zakomplikovao, pa je ostalo 35:30 za domaćina.
Veseli se traži
Gist na snagu pogađa pored Veselog (31:28), a "leteći" Čeh ponovo promašuje oba slobodna bacanja.

U narednom napadu Lorenco probija odbranu Fenera, te pogađa uz faul Veselog koji nije stigao da ga isprati - 34:28!
18' Fener nadoknadio minus ofanzivnim skokovima
Veseli blokira Gista koji je pre toga uhvatio još jedan ofanzivni skok, ali Zvezda ponovo izuzetno dobro trči u odbranu. U ovim momentima Zvezda nema sreće na defanzivnom skoku, a lopte se praktično lepe za ruke Nanda De Koloa.

Francuz pogađa trojku, Tomić traži tajm-aut – 29:28.
Zvezdina predstava pred početak utakmice
17' Zvezda i dalje vodi, sudije častile De Koloa
De Kolou upada lopta u ruke posle dva promašena bacanja Veselog, a na drugoj strani u poslednjim sekundama Lorenco pronalazi Gista za nove poene (29:23).

Sudije časte De Koloa slobodnim bacanjima jednom diskutabilnom odlukom, a on to koristi – 29:25 na tri minuta do poluvremena.
Odbrana donosi poene!
Posle tajm-auta Fener igra dobru akciju i Mahmutolu postiže trojku (22:21). Nekoliko neiskorišćenih napada kasnije Davidovac vraća crveno-bele na +3 pogotkom preko kapitena Fenera iz teške pozicije.

Zvezda nastavlja da igra odličnu timsku odbranu, o čemu govori Fenerovih 3/15 za dva poena. Iz dobre odbrane dolazi i dobar napad, pravovremena asistencija Lorenca za Fajea, a onda i trojka – 27:21!
14' Trojka Davidovac, tajm-aut Obradović
Derik Braun upisuje šesti poen i nastavlja da igra sigurno najbolji meč u "crveno-beloj" karijeri, pa odlazi na zasluženi odmor. Lamonika potvrđuje da odlično broji, pa tri sekunde u reketu svira i Štimcu.

Davidovac se ne libi da šutne i pogađa trojku za (22:18), a Obradović reaguje tajm-autom!
12' Odžo se i dalje adaptira na Evroligu
Perperoglu rešava problem sa Datomeom za prve poene u 2/4, pa Zvezda ponovo dolazi do vođstva (17:16). Diksona i dalje niko ne čuva, pa beleži nove poene, a zatim Odžo boravi više od tri sekunde u reketu, što ne može da promakne vremešnom Luiđiju Lamoniki.
10' Zvezda dobro skače, loše brani trojku
Dosta promašaja u završnici prve četvrtine, sve do trojke De Koloa na 50 sekundi do kraja. Stratos nije pogodio trojku, a u poslednjem napadu promašio je Mahmutolu.

Veoma tvrda i ravnopravna utakmica. Zvezda dobra na ofanzivnom skoku, ali loša u odbrani linije za tri poena – 15:16.
8' Ofanzivni skok veliki adut crveno-belih
Razigrao se Dikson i pogodio drugu trojku u nizu (13:13). Obe ekipe su se po jedanput odbranile, a onda je Derik Braun izdužio ruku, uhvatio ofanzivni skok i poentirao (15:13).
Velika borba u "Areni"

7' Dženkins "zalepio" Kalinića!
Izuzetno loš napad Zvezde, ukradena lopta Diksona, a onda i loša odbrana koju kažnjava Dikson trojkom (9:10). Dobrom kombinacijom Gista i Brauna Zvezdina "četvorka" dolazi do prvih poena (11:10).

Dženkins je uspeo da "zalepi" Nikolu Kalinića, a onda je Lorenco izborio dva bacanja u kontri. Pogodio je oba, 13:10!
5' Egal u "Areni"
Braun "lomi" Vilijamsa u "mis-meču" i polaže o tablu (7:5), a zatim faul u napadu pravi Dikson. Posle novog ofanzivnog skoka Gista i novih poena, uspešan je i De Kolo (9:7). Lorenco "cigla" za tri poena, a Tomić traži tajm-aut.
Zvezda odlična u odbrani od pika
Zvezda preuzima na pik-en-rolu, a Fener nema rešenja. Slukas izlazi posle samo tri minuta, menja ga Dikson.
2' Lazić otvorio meč trojkom, Kalinić pogodio za izjednačenje
Lazić postiže prve poene na meču šutem za tri poena. Loša organizacija "braće" Braun vraća loptu u ruke Fenera, koji poentiraju preko De Koloa, a zatim Gist iz trećeg pokušaja pogađa zicer (5:2).

Kalinić pogađa trojku "bez koske" – 5:5.
Italijanski sudija voli srpske klubove
"Arena" skoro pa puna
Kako javlja naš reporter sa lica mesta ima oko 15 hiljada ljudi, a prema informacijama od pola sata pred početak meča trebalo bi da bude 18.000 gledalaca u beogradskoj Štark areni.
Pogrdne reči upućene bivšem igraču Zvezde
Deo navijača crveno-belih uputio je psovke na račun nekadašnjeg člana njihovog kluba, Nikole Kalinića. Nedugo zatim taj deo navijača dobio je zvižduke i psovke od ostalog, većeg dela hale.
Štimac se zagreva u Zvezdine pesme
Kalinić ponovo u "Areni"

Foto: B92
Zagrevanje Fenera

Foto: B92
Zagrevanje Zvezde

Foto: B92
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: