Nova vest
Košarka

Subota, 12.10.2019.

13:09

"Uz dužno poštovanje, neumesno je porediti Teodosića sa Danilovićem"

Legendarni italijanski košarkaš Đanluka Bazile ne veruje da je Miloš Teodosić došao do nivoa Predraga Danilovića.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bazile je bio gost "Korijere delo Sporta", u kojom se bavio svojom karijerom, ali i igračima sa kojima je igrao.

On je bio upitan da uporedio Miloša Teodosića, trenutno plejmejkera Virtusa iz Bolonje, sa drugim legendama koji su branili boje klubova iz tog grada, Karltonom Majersom i, trenutno predsednikom KSS-a, Sašom Danilovićem.

"Uz dužno poštovanje... Teodosić je dobar, ali je neumesno porediti ga sa šampionima kao što su Majers i Danilović. Takođe postoji problem pozicija - Miloš je plejmejker, Karlton je bio bek, a Saša krilo. Teodosić jednostavno ne može da se poredi sa Danilovićem iz 'zlatne generacije'", kazao je Bazile.

Četrdesetčetvorogodišnji Bazile je branio boje Fortituda od 1999-2005. godine, a najveći uspeh u klupskoj karijeri ostvario je 2010. kada je postao šampion Evrope sa Barselonom.

Osvajač je i srebrne medalje sa Italijom sa Olimpijskih igara u Atini 2004, kao i zlata i bronze sa EP 1999, odnosno 2003.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d