Nova vest
Košarka

Petak, 11.11.2016.

20:55

CSKA "preživeo" Real i ostao perfektan

Košarkaši CSKA savladali su Real Madrid 91:90, u derbiju šestog kola Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

CSKA
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Armejci" su tek u penal završnici slomili "kraljevski" klub te zadržali maksimalan učinak, dok su Madriđani doživeli drugi poraz.

Meč u Moskvi doneo je dosta oscilacija oba tima, Real je vodio +9 posle prvog perioda, CSKA je drugi dobio sa 20 razlike, gosti su uzvratili sa 30 poena u trećem, da bi tačku stavio Nikita Kurbano sa linije za slobodna bacanja 12 sekundi pre kraja.

CSKA je do šeste pobede u nizu predvodio Nando de Kolo sa 28 poena (5/8 dva, 3/4 tri), 6 skokova, dve asistencije i ukradenom loptom, a Francuz je umalo bio tragičar jer je tri sekunde pre kraja "poklonio" Realu šansu da šutira za produžetak.

De Kola je najbolje pratio Miloš Teodosić sa 15 poena, ali se opet ispromašivao u šutu za tri (1/7), te izgubio lopti koliko je imao i asistencija (6). Dvocifren učinak imali su još Nikita Kurbanov sa 13 uz 8 skokova, te Kajl Hajns sa deset.

Real je sa 21 poenom predvodio Serhio Ljulj, koji je pogodio tek tri od 11 šuteva za tri, a imao je još sedam asistencija i dva skoka. Pratili su ga Džejsi Kerol sa 13, Junas Mačulis sa 11, te Gustavo Ajon sa 10 poena.

CSKA u sledećem kolu gostuje Darušafaki u Istanbulu, dok Real dočekuje još jednog velikana Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu