Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.06.2013.

14:32

Vujošević: Daleko smo od slavlja

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je pred treći meč finalne serije sa Crvenom zvezdom da niko u tom klubu ne misli da je borba za titulu završena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-beli’ trenutno vode sa 2-0 u seriji, a Vujošević ističe da će, ako njegova ekipa ne pobedi Crvenu zvezdu u predstojećem duelu, to učiniti u nekom od preostalih mečeva.

Već posle pobede na prvoj utakmici rekao sam da je ekipa koja povede prva 2-0 daleko od cilja. Dobiti utakmicu protiv Crvene zvezde je teška stvar, ma kako to izgledalo sa strane. Nema tu nikakvih garancija, osim velike želje. Niko od nas ne misli da je stvar blizu kraja i da će Zvezda reagovati na bilo kakav drugi način osim da daju maksimum jer su pribijeni uza zid“, rekao je Vujošević.

Treći duel ’večitih’ u finalnoj seriji igra se u ponedeljak od 19 časova u hali „Pionir“, a domaćin će biti Partizan.

Mislim da nema svadbarske atmosfere. Svesni smo opasnosti koja proizilazi iz imena i snage našeg protivnika. Mislim da niko nije toliko neinteligentan da ne oseća neke opasnosti. Imam iskustvo kao trener. Kamings je onomad kupio kartu za povratak kući posle druge utakmice, a mi izgubimo treću. Trofej ili uspeh ne možete napraviti bez truda i malo sreće“, naglasio je Vujošević, „Svesni smo da protivnik ne odustaje, jer su oni veliki protivnik i po sastavu tima i kluba i broja navijača. Svima nama je ta stvar iracionalnija, ali to sigurno nije nešto od čega bi država zavislila, to je klupsko takmičenje i ne treba da pomuti razum bilo kome“.

Vujošević je još jednom ponovio da je njegova ekipa daleko od slavlja.

Svi znamo da su te utakmice više od igre. Kada navijače pitaš da li im više znači pobeda nad Zvezdom ili titula, iracionalnom bi se reklo da se dobije Zvezda. Mi smo napravili izuzetnu stvar u drugom meču i dolazimo u priliku da osvojimo titulu. Ukoliko ne uspemo u ponedeljak, ubeđen sam da možemo da pobedimo jednu utakmicu u preostale tri“, istakao je Vujošević, „Obe ekipe su ostvarile plasman u Evroligu preko ABA lige. Taj cilj je ispunjen. Biće veći interes publike i sponzora. To ne može da se obezbedi u domaćem prvenstvu“.

Kada košarkaši igraju ’večiti’ derbi organizator utakmice ne prodaje karte, već u halu mogu da uđu samo oni sa pretplatnim kartama. Međutim, u obe prethodne utakmice bilo je navijača oba kluba.

Vidim da su navijači odlučili da razmenjuju karte, a i sponzorski paketi idu protivničkim navijačima. To valjda znači da su preuzeli odgovornost da ne bude nikakvih incidenata koji bi ugrozili utakmicu kako bi derbi bio derbi“, rekao je Vujošević i dodao da nema problema sa sastavom tima.

Vujošević je istakao da ne prati puno šta se piše po medijima, jer želi da zadrži mir i priprema treninge i da ne može da odgovara za naslove u štampi.

Ima raznih tumačenja, kada je bila priča o porezu Partizana, ja sam rekao da nema neko pravo da priča Partizanu. Nisam nikoga prozivao po imenu, niti sam reako da je Čović kriminalac, niti sam rekao da nije. Time se prosto ne bavim. Vidim po nekim člancima da hoće da tuže, a ja ću im obezbediti što pre priliku da odbrane svoju čast“, rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu