Nova vest
Atletika 0

28.5.2024.

20:00

Olimpijski šampion suspendovan na 16 meseci – ne ide na OI u Pariz

Brazilski atletičar Tijago Bras, olimpijski prvak u skoku s motkom iz 2016, suspendovan je na 16 meseci i propustiće Olimpijske igre u Parizu, saopštila je Jedinica za integritet atletike (AIU).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/JENS WOLF

"AIU je suspendovao Tijaga Brasa na 16 meseci zbog prisustva ostarina, za koji sportista tvrdi da ga je konzumirao putem dodataka ishrani koji sadrže zabranjenu supstancu", navodi se u saopštenju.

Bras je privremeno suspendovan u julu 2023. godine nakon pozitivnog testa na ostarin, tokom mitinga u Stokholmu. Njegova 16-mesečna suspenzija će trajati do 27. novembra 2024, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Bras se na ovu odluku žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

AUI je objasnio da je tražio četvorogodišnju suspenziju, ali da je disciplinski sud AIU (nezavisno telo) smatrao da je on poštovao preporuke svog medicinskog tima i stoga se odlučio za kraću suspenziju.

Bras, koji je osvojio bronzanu medalju na Igrama u Tokiju 2021, propustio je Svetsko prvenstvo prošlog leta u Budimpešti zbog privremene suspenzije.

On je, takođe, bio vicešampion sveta u dvorani 2022. i četvrti na Svetskom prvenstvu na otvorenom 2022. u Judžinu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

2 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

5 h

Novo Sport Video Menu