Nova vest
Košarka

Utorak, 26.03.2013.

18:53

Bajić: Otkažite F4 ABA lige!

Ne smanjuje se ogorčenje u Igokei odlukom da se u Evroligu plasiraju finalisti fajnal-fora. Oglasio se i trener tima koji je od kluba tražio da otkaže F4!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Do pretposlednjeg kola klubovi su bili uveravani da će se u EL plasirali najbolji tim regularnog dela sezone i šampion, ali je Evroliga ipak promenila stav ABA.

Time je najviše oštećena upravo Igokea koja je skoro ceo regularni deo šampionata bila lider i na kraju zauzela prvo mesto, ali ponovo za plasman u EL mora da ostvari još jednu pobedu, i to protiv Partizana.

Zbog toga se trener tima Dragan Bajić javnim pismom obratio klubu od kojeg traži da otkaže domaćinstvo završnog turnira u Laktašima (25-27. april).

Sadržaj pisma prenosimo u celosti:

"Kad je kvalitet i snaga moga tima za predstojeći fajnal-for u pitanju koji treba da se igra na našem parketu i uz našu publiku ne plašim se kao trener.

Sa ovim timom ne plašim se nijednog protivnika, pogotovo ne u Laktašima, ali se plašim jos ožiljaka koji bi sigurno ostavili trajne posledice na sve nas, a to nam sigurno nije potrebno jer samo mi znamo kako se osećamo posle svega ovoga.

Ako ste u mogućnosti otkažite fajnal-for pa neka ga organizuje neki veći klub, neki veći grad, neka veća država... Bolje da negde odemo kao turisti, jer je došlo vreme da je bolje gubiti i ostati srećan nego pobeđivati i ostati šokiran.

Sve ovo što se desilo je jedan veliki šok koji smo doživeli i moji igrači kao sportisti i ja kao trener odnosno sportski radnik. Svi zajedno smo imali sportski motiv, a to je da budemo najbolji jer smo znali šta nam donosi ako smo najbolji. Kao trener ovoga tima najbolje znam koje su njegove mogućnosti i krajnji dometi, smatram da su najbolji što su i pokazali u proteklom periodu.

Za to što smo najbolji zna se šta smo dobili – šok kao sportisti i ožiljak koji teško zarasta i jedno veliko ništa!"


Finalni turnir ABA lige održaće se u Laktašima od 25. do 27. aprila, a u polufinalu će se sastati Crvena zvezda – Radnički i Igokea - Partizan.

Temu B92 "ABA liga: Apsurd i balkanska pravila" pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu