Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.06.2012.

15:33

Pešić: Kontrolom do majstorice

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetsilav Pešić rekao je da njegov tim ne sme da ponovi igru iz prethodnog meča ukoliko želi da izbori majstoricu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Partizan je u utorak pobedio u trećem meču finalne serije plej ofa sa 78:72, poveo sa 2:1 i došao nadomak osvajanja 11. uzastopne šampionske titule.

Pešić je rekao da njegova ekipa ulazi u meč sa namerom da aktivnom igrom kontroliše ritam utakmice i rezultat.

"Ne želimo da ponovimo poslednju utakmicu, kada nismo imali inicijativu, nego smo samo reagovali na njihove akcije. Ocekujem drugačiji prilaz, kada je tako možemo da podižemo ritam i diktiramo tempo utakmice", rekao je Pešcih novinarima na Malom Kalemegdanu.

On je dodao da je Zvezda prikazala pravo lice tek kad se mnogima učinilo da je utakmica završena, jer je protivnik u jednom trenutku poveo sa 17 poena razlike..

"Ne može da se igra protiv tako jake ekipe bez odbrane, uz stalno povlačenje. Previše smo se bavili protivnikom i dešavanjima van terena. Siguran sam da će igrači dati maksimum i pobediti. Imamo šansu, igramo sve bolje i mislim da će to biti dovoljno za trijumf", poručio je Pešić. "Iz pritiska može da se dodje do bolje koncentracije. Moramo uzeti sudbinu u svoje ruke u onim elementima koje sam tražio od igrača", kazao je Pešić. "Iz pritiska može da se dodje do bolje koncentracije. Moramo uzeti sudbinu u svoje ruke u onim elementima koje sam tražio od igrača".

Pešić je rekao da mu više odgovara da se igra u Pioniru, gde je Zvezda imala sjajnu podršku navijača, ali da tim mora da se priviknu na novonastalu situaciju i izvuče maksimum u Železniku.

Trener Zvezde rekao je da se u igri crno-belih ne oseća odsustvo centra Raška Katića.

"Partizan ima toliko kvalitetnih igrača, čak i medju onim momcima koji nisu u konkurenciji za prvi tim. Oni mogu da pobede na različite načine, jer imaju veliki broj kvalitetnih košarkaša, posebno Mačvana i Raduljicu, koji su posebno motivisani protiv nas, iako smo mi Zvezda, a ne FMP. Oni su jak tandem. Ne kažem da Katić nije važan igrač za crno-bele, ali plej - of je i ne igra se previše utakmica", rekao je Pešić.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa Crvena zvezda - Partizan igra se u petak od 20 časova u hali u Železniku, jer se u Pioniru igra Gran pri za odbojkašice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu