Nova vest
Košarka

Utorak, 12.06.2012.

16:59

Željko Obradović napustio PAO!

Željko Obradović nije više trener Panatinaikosa, objavili su čelnici atinskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski trener je na čelu ’zelenih’ proveo 13 godina i za to vreme je osvojio 23 trofeja – pet titula prvaka Evrope, 11 nacionalnih prvenstava, a sedam trofeja uzeo je u grčkom kupu.

“Panatinaikos sa žaljenjem objavljuje da je saradnja sa Željkom Obradovićem okončana nakon 13 briljantni godina. Porodica Janakopulos želi javno da se zahvali treneru na savršenoj saradnji tokom svih ovih godina, što se i vidi po brojnim titulama koje je klub osvojio. U našim mislima i srcu uvek će ostati ucrtani divni moment sa Obradovićem na čelu i njegovo ime biće upisano zlatnim slovima u istoriji Panatinaikosa”, navodi se između ostalog u saopštenju ‘zelenih’.

Saopštenjem se javnosti obratio i Željko Obradović:

“Dragi prijatelji, kada sam došao ovde u Atinu juna 1999. godine, nisam mogao ni da zamislim da će Panatinaikos biti moj tim, moja porodica i moja kuća u narednih 13 godina. Imali smo u ovih 13 godina mnogo lepih trenutaka, mnogo slavlja, ali takođe i poteškoća. Sve smo proživeli zajedno kao velika i prava porodica. Jedan od principa koje sam naučio u porodici jeste da je najvažnija stvar poštovati ljude ako želite da i sami budete poštovani. To je nešto što sam želeo da kažem u ovom trenutku. Želeo bih da se zahvalim i pozdravim ljude koji rade u Panatinaikosu, sve članove stručnog štaba sa kojima sam igradio odličan odnos tokom godina. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i svim prijateljima Panatinaikosa koji su uvek, uvek bili sa nama jer bez vaše pomoći ne bismo uspeli. Naravno, hvala i svim igračima sa kojima sam sarađivao tokom 13 godina”, piše između ostalog u Obradovićevom saopštenju.

Evropski klubovi sada će stati u red da dovedu Obradovića u svoje redove, kao najozbiljniji kandidat spominje se Anadolu Efes, ali i niz drugih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu