Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.03.2012.

20:08

ABA: Poraz Partizana u Ljubljani

Košarkaši Partizana mt:s izgubili su od Union Olimpije u Ljubljani sa 70:57 u utakmici 24. kola regionalne ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Zmajčeki’ su ključnu prednost stekli sredinom treće deonice (52:35), a Beograđani su prišli na -4 na sedam minuta do kraja, ali nisu imali snage za preokret.

Najefikasniji u Partizanu bio je Dominik Džejms sa 16 poena (7-15 iz igre), a Miroslav Raduljica i Raško Katić upisali su po 11. Goran Jeretin predvodio je pobednike sa 15 poena, Sasu Salin dao je 14, a Dion Tompson 12 poena.

Utakmicu je odlučio precizan šut Olimpije za tri poena (12-24), kao i neočekivana superiornost u ofanzivnom skoku (17-6).

Na početku meča Raduljica je držao Partizan u igri sa pet poena, ali su domaći bili izuzetno šuterski raspoloženi, pre svih Salin. Upravo trojkom Finca Olimpija je povela sa 15:7, Džejms je malo razmrdao ’crno-bele’ i pogodio jednu trojku, ali je Močnik uzvratio istom merom – 22:16 za domaće na kraju prve četvrtine.

Partizan se približio na minus dva nakon što je Olimpiju malo ’stao’ šut, ali Mičel i Blažič su trojkama vratili +6 (30:24).

Osim sjajnim šutom spolja (6-13 za tri), domaći su prednost održavali i prednošću u ofanzivnom skoku. Na poluvremenu je Olimpija vodila sa 35:29.

Jeretin je ’eksplodirao’ na početku drugog poluvremena, ubacio je 10 poena u seriji domaćih 14-4, pa je Olimpija povela sa 49:35. Posle trojke Salina domaći su imali i +17, a ’crno-beli’ nikako nisu uspevali da vežu nekoliko uspešnih napada.

Jedini iole raspoložen bio je Džejms, a posle trojke Močnika u poslednjoj sekundi Olimpija je vodila 56:41 pred poslednji dvominutni odmor.

Partizan je odlično počeo poslednji period – razigrali su se Čakarević i Katić, a Lučić je zaokružio trominutnu seriju 11-0.

Međutim, Jagodnik je u sledećem napadu pogodio trojku Za 59:52, što je vratilo u ritam tim Saša Filipovskog. Domaći su ubrzo vratili i dvocifreni višak, a do kraja uzbuđenja nije bilo i Olimpija je zasluženo pobedila.

Partizan je već obezbedio treću poziciju pred fajnal-for, sada ima 17 pobeda i 7 poraza, a Ljubljančani su šesti na tabeli sa skorom 12-12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu