Nova vest
Košarka

Petak, 21.05.2010.

23:19

Picilkas priznao grešku iz 2002.

Sudija Nikos Picilkas u razgovoru za grčki košarkaški magazin “Ol-star basket” priznao je da je napravio grešku u finalu SP 2002. u Indijanapolisu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jugoslavija je tada savladala Argentinu, a sporna situacija dogodila se nekoliko sekundi pre kraja kada je Picilkas svirao faul Skole nad Divcem.

Divac je promašio oba bacanja, ali je Jugoslavija posle u produžetku slavila sa 84:77 i osvojila zlatnu medalju. "Da, napravio sam grešku. U to vreme bio sam siguran da sam bio u pravu", kaže Picilkas

"Tada sam video akciju iz tri ugla, zabeleženu sa tri kamere. Na jednoj, koja je bila u blizini spornog događaja, moglo je da se tumači da je prekršaj Skole nad Divcem zaista postojao. Međutim, na ostalim snimcima je bilo jasno da nije bilo kontakta između njih. Bio sam na pogrešnom mestu na terenu u loše vreme za sebe. To je košarka i nekada ne možete najbolje da ocenite situaciju", dodao je grčki sudija, koje je veliku popularnost stekao zbog fizičke sličnosti sa glumcem Al Paćinom.



Argentinci su se žalili i da sudije nisu svirale faul nad Ugom Skonokonijem, koji je prema njihovm mišljenju fauliran u poslednjoj sekundi regularnog dela meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu