Nova vest
Košarka

Sreda, 18.11.2009.

12:47

Petrović: „Spremni smo“

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović izjavio je da je njegova ekipa spremna za utakmicu sa Partizanom, koja se igra u četvrtak od 19.30 časova.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

„Utakmicu dočekujemo spremni. Derbi je izazov sam po sebi i dodatna motivacija nije potrebna. Partizan je domaćin i prepuštamo im ulogu favorita. Mi smo kasnije krenuli sa radom, imali smo probleme sa povredama ali igramo i radimo sve bolje, pa verujem da će se to odraziti, pre svega, na igru u odbrani“, istakao je Petrović.

Strateg crveno-belih smatra da je utakmica koja ih očekuje samo jedna u nizu derbija ove sezone.

Tu utakmicu doživljavamo kao meč osmog kola. Ne želimo da emocije istrošimo pre derbija, nas tek očekuje teška serija. I pored svih promena koje su obe ekipe doživele, biće zanimljivo videti gde su u ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan", naglasio je Petrović.

Kapiten Zvezde Tadija Dragićević najavljuje još bolju partiju i ističe da su svi u timu pobedom nad Širokim, u prošlom kolu, povratili samopouzdanje.

Derbi nam dolazi u pravom trenutku. Pobedili smo Široki, povratili samopouzdanje i posle dužeg vremena radili smo u kompletnom sastavu. Imali smo dan više da se spremimo. a ulogu favorita prepuštam Partizanu. Presudiće bolja odbrana, a glavna opasnost preti nam od dobre saradnje Mekejleba i Marića“, rekao je Dragićević.

Pored povrede Moris Bejli je trenirao i zauzeće mesto u timu, dok se Vuk Radivojević vratio u ustaljeni ritam.

Prvi „večiti derbi“ ove sezone trebalo je da bude odigran u sredu, ali je zbog trodnevne žalosti zbog smrti Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Pavla odložen za 24 časa kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu