Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.03.2009.

17:19

Mesina: „Uz odbranu do pobede“

Šampion Evrope CSKA dotputovao je u Beograd na treću utakmicu cetvrtfinala Evrolige protiv Partizana rešen da se kući vrati već u sredu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ipak, niko u taboru „armejaca“ ne veruje da će u „Beogradskoj areni“ imati lak zadatak. Šef stručnog štaba CSKA Etore Meina priznaje da je veliko olakšanje doputovati u Beograd sa dve pobede u džepu, ali kaže da će mu glavni zadatak biti da igračima tu činjenicu izbaci iz glava.

Uradićemo sve da ne mislimo na prve dve utakmce koje smo dobili i da se što je moguće bolje koncentrišemo na težak duel koji nas sasvim sigurno čeka u utorak. Moraćemo da ponovimo izvanrednu igru u odbrani i da zadržimo dobar skok sa prve dve utakmice, jer će to ponovo biti ključ pobede“, rekao je Mesina.

Italijanski stručnjak kaže da očekuje da će njegov kolega Duško Vujošević pokušati da napravi neke taktičke izmene u odnosu na prve dve utakmce, kako bi povećao šanse da osvari prvi pobedu.

Mogu da predvidim neke izmene u igru Partizana, a ako do njih dodje, prilagodjavaćemo im se u toku utakmice“, dodao je Mesina.

Bek moskovskog tima Grk Nikos Zizis kaže da zna da će utakmica biti veoma teška, ali veruje da će CSKA imati snage da seriju završi već u utorak.

Znamo šta nas čeka i kakva će biti atmosfera pred više od 20.000 navijača. Partizan će uraditi sve da se pred svojim navijačima prikaže u boljem svetlu nego u Moskvi i da maksimalno produži seriju. Naš je zadatak da se što bolje koncentrišemo i da imamo pristupu utakmic kao da je rezultat 0:0. Uradićemo sve da već posle treće utakmice odemo iz Beograda“, rekao je Zizis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu