Nova vest
Košarka 6

17.5.2024.

11:25

Marej: Kada su nas pretukli u drugom meču, reagovali smo

Košarkaš Denver Nagetsa Džamal Marej je izneo utiske posle ubedljivog poraza od Minesota Timbervulvsa.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Minesota je na domaćem terenu ubedljivo savladala Denver sa 115:70. Sada je rezultat u seriji 3-3.

Prolaz u finale, odlučiće sedmi meč u "Bol" Areni.

Marej je meč završio sa 10 poena uz katastrofalan šut iz igre (4-18).

"Ne znam, iskreno. Moraću da pogledam snimak. Počeli smo utakmicu na pravi način, poveli 9:2, a onda su oni krenuli da pogađaju i mi nismo imali način da im uzvratimo. Rekao bih da smo pali već u prvoj deonici. Nismo uradili ništa da smanjimo zaostatak, da se držimo plana utakmice, nismo ni podigli energiju kako bismo eventualno promenili tok utakmice", počeo je Marej.

Veruje u reakciju svog tima u "majstorici".

"Kada su nas pretukli u drugom meču, reagovali smo u nastavku serije na pravi način. Sada su oni pokazali reakciju na najbolji način. Sve utakmice sada ostaju za nama, ko pobedi u sledećih 48 minuta ide dalje, vrlo je jednostavno", rekao je Kanađanin i nastavio:

"Borićemo se na našem terenu, vezali smo tri pobede i očekivali smo da će u nekom trenutku da reaguju i to se desilo sada. Nismo uzvratili, nismo uradili ništa da ih zaustavimo. Dobro je da smo bar sebi dali šansu da možemo da igramo i pobedimo na domaćem terenu u sedmoj utakmici."

Džamal je tokom jednog napada povredio lakat.

“Udario sam lakat u tom bloku. Očigledno, nije bilo bolje u nastavku meča, namazao sam kremu da mi ‘ubije’ bol, da me ne seca svaki put kada ispružim ruku, ali nije mnogo pomoglo. Nisam mogao da šutiram u svom ritmu, a bio sa mnogo potreban svojoj ekipi. Žao mi je što nisam mogao da uradim svoj deo posla. Nadam se da ću uspeti da se oporavim za ova dva dana, zbog cele ekipe”.

Svestan je svoje loše igre u ovom meču, zbog toga je preuzeo odgovornost.

"Moramo da pogledamo ovaj snimak, da shvatimo gde smo sve grešili, da se fokusiramo i ispravimo mnogo toga. Svi smo igrali jako loše, pre svega ja, zato moramo da izađemo na parket mnogo bolji. Nema pritiska, ko bude bio bolji u nedelju, dobija seriju", zaključio je Marej.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu