Nova vest
Košarka

Sreda, 15.04.2009.

23:47

Veličković i Tepić u prvoj petorci

Košarkaši Partizana Novica Veličković i Milenko Tepić izabrani su u prvu petorku Evrolige po glasovima navijača, a među najboljih 15 našao se i Stefon Lazme.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Zvanični sajt Evrolige otvorio je krajem marta glasanje na kome su posetioci sajta mogli da biraju najbolju petorku ovogodišnjeg takmičenja. U izboru je bilo 14 plejmejkera, 22 beka šutera i niska krila i 26 krilnih centara i centara, a navijači su mogli da glasaju za po jednog plejmejkera, dva beka šutera i niska krila i dva krilna centra i centra.

Košarkaš Partizana Novica Veličković zauzeo je prvo mesto u izboru krilnih centara i centara. 22-godišnji košarkaš je osvojio 16.7% glasova, ispred centra Montepaskija Kšištofa Lavrinoviča koji je osvojio 14.8%. Stefon Lazme zauzeo je treće mesto sa 11.7% glasova. Bivši košarkaš Partizana Nikola Peković našao se na četvrtom mestu.

U izboru bekova i niskih krila, Milenko Tepić je sa 15.8% glasova zauzeo mesto u prvoj petorci uz Ramunasa Šiškauskasa iz CSKA, koji je dobio 19.1% glasova navijača.

U kategoriji plejmejkera, ubedljivu pobedu i sveukupno najveći broj glasova u izboru dobio je organizator igre Panatinaikosa, Šarunas Jasikevičijus. Litvanac je dobio ukupno 31% glasova, što znači da je svaki treći posetilac glasao za njega.

Prvu petorku čine: Šarunas Jasikevičijus, Ramunas Šiškauskas, Milenko Tepić, Novica Veličković i Kšištof Lavrinovič.

Sjajne igre Partizana u Evroligi ove godine nisu promakle navijačima, tako da su sva tri nominovana košarkaša ’crno-belih’ našla mesto među 15 najboljih.

Evroliga će uskoro nominovati desetoricu košarkaša za izbor prve i druge petorke. U konačnom izboru, glasovi navijača će se računati 20 procenata, dok će 80 procenata pripasti članovima medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu