Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.09.2012.

10:30

Mirko Đerić stiže u Partizan

Kadetski reprezentativac Australije Mirko Đerić stiže u ponedeljak u Beograd gde će trenirati sa ekipom Partizana mt:s.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Đerić, koji je postao poznat ovdašnjoj javnosti posle sedam trojki u polufinalu Svetskog prvenstva, kaže da "želi u Partizan".

"Prvo moram da se dokažem na probi i da vidim da li mogu da zadovoljim kriterijume," rekao je kadetski reprezentativac Australije za beogradski 'Sport'.

Đerić je rođen u Benkstaunu, u Austaliji, 17.aprila 1995. godine, sin je iseljenika iz nekadašnje SFRJ a nikada nije bio u Srbiji.

"Konačno ću ostvariti jedan od dečačkih snova, biću u Srbiji," rekao je Đerić za Sport. "Drago mi je da se interesujete za mene. uskoro ćemo se upoznati."

Mirko Đerić je u polufinalu Svetskog prvenstva sa Hrvatskom postigao 21 poen, sedam trojki, a šampionat na kojem je tim Australije stigao do srebrne medalje završio je sa 9,7 poena, 5,7 asistencija i dva skoka po utakmici.

U Australiji je član AIS Benkstona, visok je 188, igra na pozicijama 'jedan' i 'dva'. Očekuje se da se treninzima košarkaša Partizana priključi u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu