Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2012.

11:34

Kentaki osvojio osmu NCAA titulu

Univerzitet Kentaki osvojio je titulu na završnom turniru NCAA lige u Nju Orleansu, pobedom nad Kanzasom sa 67:59 u velikom finalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vajldketsi su protiv Kanzasa zabeležili 38. pobedu ove sezone i tako postavili novi rekord u koledž ligi Sjedinjenih Američkih Država.

Najzaslužniji za trijumf Kentakija bio je Doron Lemb sa 22 poena, dok je Markiz Tig dodao 14. U poraženom timu, Tejšon Tejlor je upisao 19 poena, jedan više od Tomasa Robinsona koji je imao i 17 skokova.

U napadu je podbacio najbolji igrač NCAA lige Entoni Dejvis koji je pogodio samo jedan od deset šuteva iz igre (6p), ali je imao 16 skokova, šlokada i pet asistencija.

Finalnu utakmicu NCAA lige u dvorani "Superdom" u Nju Orleansu gledalo je 70.000 gledalaca, koji su napravili neverovatnu atmosferu, a igrači su im se odlužili sjajnom predstavom na terenu.

Kentaki je utakmicu prelomio do početka drugog poluvremena, u kojem je u jednom trenutku imao 16 poena prednosti, a iako se Kanzas potrudio da ga stigne do kraja utakmice nije uspeo da mu pripreti.

Na taj način ’divlje mačke’ su osvojile osmu titulu u istoriji, prvu posle 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Dončiću krvarilo koleno FOTO

Košarkaši Dalas Maveriksa su na krilima Luke Dončića i Kajri Irvinga savladali Minesota Timbervulvse sa 108:105 u prvom meču finala Zapada NBA lige i došli do brejka.

B92.sport

8:39

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu